Radvilėnų plentas ir po remonto – tarsi kaimo kelias

Kauniečiai džiaugėsi, kad bent kelios miesto gatvės šiemet ne lopomos, o iš esmės tvarkomos. Tačiau Radvilėnų plento remonto pabaigtuvės nemaloniai nustebino: bortelių nebus?!

Lietuvių kalbos žodyne paaiškinama, kad plentas – tai smulkiais
akmenimis grįstas ar tam tikra mase lietas kelias, o gatvė – tai kelias tarp namų miestuose ir sodžiuose. Viena stambesnių Žaliakalnio gatvių – Radvilėnų plentas – ir po kapitalinio remonto atrodo tarsi kaimo kelias: borteliai sudėti tik keliose vietose, o kitur asfaltą apriboja palaidas žvyras. Kauniečiai nustebę dėl tokio neūkiškumo.

„Asfaltas kraštuose tuoj pradės trupėti, vėl reikės remontuoti“, – prognozavo netoliese gyvenantis Tomas. Jo pastebėjimu, kai kur net nėra šaligatvių, remontuojant gatvę nepasirūpinta pėsčiųjų eismu.

Portalo kaunodiena.lt skaitytojai taip pat netruko kritiškai reaguoti į savivaldybės paskelbtą džiugią žinią, kad didžioji dalis Radvilėnų plento remonto jau baigta.

„Borteliai sudėti tik ten, kur yra vietos automobiliams. Tai yra ten, kur jie buvo anksčiau. Visiškai neatsižvelgta į lietaus metu plūstantį vandenį, kuris apsemia didelę dalį šaligatvio ties Radvilėnų mokykla, ir žmonės turi eiti kelkraščiu“, – rašo vienas skaitytojas.

Pasak jo, ties pačia mokykla pirmiausiai kur ne kur pataisė šaligatvį, o po to išpjovė medžius.

„Manyčiau, kad tuos viduryje šaligatvio atsiradusius kvadratus užlopys. Keistai dirba. Asfaltas, panašu, kad už auksinius pirktas. Taupymas neišpasakytas“, – šaipėsi kaunietis.

Kitas skaitytojas atkreipė dėmesį, kad bortelių nėra net prie Šv. Antano bažnyčios. Automobiliai statomi iki pat gyvatvorės ir žmonės nė negali praeiti.

„Ten dažnai vaikšto neregiai, tai jiems tikras kliūčių ruožas. Jeigu jau tiek remontavo, turėjo atsirasti lėšų ir borteliams“, – įsitikinęs jis. Milžiniška bala po lietaus, skaitytojų teigimu, telkšo ir ties Žydų kapinių tvora.

Paskambinus į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių sužinojome, kad tiek skyriaus vedėjas, tiek jo pavaduotojas atostogauja. Esą joks kitas skyriaus darbuotojas komentuoti Radvilėnų plento remonto darbų kokybės negali.

Savivaldybė skelbia, kad į gatvių asfaltavimą ir duobių remontą papildomai žada investuoti 3,45 mln. litų. Didžiausi darbai vyks Nuokalnės ir Partizanų gatvėse, kur bus klojama nauja asfaltbetonio danga. Likusi lėšų dalis bus skirta pavojingiausių duobių tvarkymui Marijampolės plente, P.Kalpoko, Ašigalio bei kitose gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kox

kox portretas
koks meras, toks ir "remontas"...

Pridesiu

Pridesiu portretas
Azuolyno takai irgi iki galo nesutvarkyti. Suoliuku zadetu kaip nera, taip nera. Ka vis delto kontroliuoja savivaldybe? Ar tik sau namus statosi?

Zigmas

Zigmas portretas
kokie zmones toks ir miestas
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių