R. Mikaitis po kratos: esame skaidrūs

Penktadienį po teisėsaugos pareigų apsilankymo ir kratų namuose Kauno miesto tarybos narys liberalas Rimantas Mikaitis tikino besijaučiantis gerai ir prisipažino, kad nepatogumų sukelia tik tai, kad pareigūnai paėmė kompiuterį ir mobilaus ryšio telefoną, o į namus vienas po kito užsuka žurnalistai.

Politikas neslėpė, kad pareigūnai jį apklausė kaip liudytoją dėl viešosios įstaigos „Laisvės studijų centras“ gautos paramos bei paėmė keletą su tuo susijusių dokumentų. R.Mikaitis yra šios 2013 m. įsteigtos viešosios įstaigos vadovas, o įstaiga turi artimų ryšių su Seimo nario liberalo Gintaro Steponavičiaus paramos fondu, kurio veikla penktadienį taip pat domėjosi pareigūnai.

– Papasakokite, kaip klostėsi šiandien įvykiai jūsų namuose?

– Pareigūnai atvyko penktadienio rytą, šiek tiek po 7 val. ryto. Juos domino viešosios įstaigos „Laisvės studijų centras“ gauta parama, ir konkrečiai būtent, ar gauta parama iš „MG Baltic“ koncerno. Galiu pasakyti, kad per pastaruosius dvejus metus yra gauta „MG Baltic Media“ 10 tūkst. eurų dydžio parama. Visa ta parama panaudota „Laisvės studijų centro“ projektams. Pagrindinis mūsų projektas – pilietiškumo pamokų organizavimas visoje Lietuvoje. Esame suorganizavę pilietiškumo pamokas jau daugiau kaip 300 mokyklų. Talkino didelis būrys asmenybių, nes kartu su politikais visada dalyvaudavo žinomi pramogų pasaulio, žiniasklaidos, akademinės bendruomenės atstovai. Tai pats sėkmingiausias mūsų projektas, kuriuo noriu pasidžiaugti. Buvo kalbama apie Lietuvą, apie jaunų žmonių galimybes Lietuvoje, kad jauni žmonės neskubėtų iš čia išvykti, kad darytų karjerą Lietuvoje. Tam ir tie žymūs žmonės važiuodavo, kad savo pavyzdžiais ir veikla iliustruotų ir paragintų jaunus žmones apie tai pagalvoti.

– Ar viešoji įstaiga registruota jūsų namuose?

– Ne, ji ne mano namuose registruota, bet aš esu jos vadovas. Buhalterinę tos įstaigos apskaitą tvarko pagal sutartį pasamdyta buhalterinės apskaitos įmonė. Visos pajamos, kokias tik yra gavusi įstaiga, gautos tik bankiniais pavedimais. Visos išlaidos – tik bankiniais pavedimais ir tik įstaigos veiklai. Nei lito, nei euro niekada nebuvo grynųjų per visą veiklos laikotarpį. Todėl ir noriu pasakyti, kad esame skaidrūs. Pildome visas deklaracijas apie gautą paramą, jos visoms institucijoms yra teikiamos, viskas yra daroma, kaip numato įstatymai ir teisėtai. Šiuo klausimu esame skaidrūs, atviri ir pasiruošę atsakyti, jeigu dar kils kokių klausimų teisėsaugai tiriant tą mėnesio senumo įvykį.

– Namuose vyko tik krata ar buvote ir apklaustas?

– Mane apklausė kaip liudytoją, paėmė kompiuterį ir telefoną, nes sakė, kad nori dar patyrinėti.

– Ar paėmė kokių nors dokumentų?

– Paėmė keletą dokumentų, kadangi ne buhalteriniai dokumentai yra pas mane. Tiksliau, paėmė keletą juos dominusių paramos sutarčių ir paramos prašymų. Viešoji įstaiga kreipdavosi dėl paramos į platų ratą. Galiu pasakyti, kad mūsų rėmėjų yra daugiau kaip 20. Yra ir fizinių asmenų, ne tik juridinių. Kaip minėjau, visa gauta parama – tik banko pavedimais, tinkamai apskaityta pagal galiojančius teisės aktus.

– Kieno parama buvo didžiausia?

– Dabar sunku pasakyti, bet diapazonas yra labai didelis, kaip kas gali.

– „MG Baltic“ tikriausiai buvo prie didesnių rėmėjų?

– Prie didesnių, taip.

– Kaip į pareigūnų vizitą reagavo artimieji?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvė

Lietuvė portretas
... o šiukšlių mokestis- korupcija per bendrijas- pinigai į privačias kišenes... partininems gaujoms...

ar ne

ar ne portretas
doublefalas pas liberastinimulki?

Jolanta

Jolanta portretas
Tapote permatomas ? Tada nuotrauka neatitinka tikrovės : (
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių