R. Meilutytė: man patinka, kad Kaunas skiriasi nuo kitų miestų

  • Teksto dydis:

Plaukikė Rūta Meilutytė yra įsitikinusi, kad sporto kultūra Lietuvoje ir ypač Kaune juda tinkama linkme. 

Pokalbis su daugkartine Europos ir pasaulio plaukimo rekordininke – apie gimtąjį miestą Kauną, plaukimo sporto kultūrą Lietuvoje ir galimas inovacijas šioje srityje.

– Nors šiuo metu gyveni ir treniruojiesi svetur, esi iš Kauno. Kokį Kauną matai šiandien? Ar tai miestas, į kurį gera grįžti?

– Sporto kultūra užsienyje skiriasi tik tuo, kad jos yra daugiau: galima rasti įvairios užklasinės veiklos vaikams, daugiau skirtingo amžiaus grupių, įsitraukiančių į šią veiklą, o sporto sąlygos ir halės yra kiek labiau branginamos. Užsienyje daug sporto klubų, kurie yra labiau prieinami kiekvienam miestiečiui. Į Kauną visada malonu grįžti ir labai smagu matyti, kaip kiekvienais metais viskas čia keičiasi į gerąją pusę. Į Kauną grįžtu gana retai, todėl pastebiu, kas naujo atsirado, o kas liko taip pat.

– Jau kuris laikas garsini Lietuvą pačiuose įvairiausiuose pasaulio kampeliuose. Kaip į sporto kultūrą žvelgiama užsienyje ir kaip Lietuvoje?

– Požiūris į sporto kultūrą užsienyje labai skiriasi nuo Lietuvos. Pastebėjau, kad yra daug jaunų žmonių, įsitraukusių į sportą, nebūtinai profesionaliame lygmenyje. Net ir labai maži vaikai veikliai dalyvauja su sportu susijusiose veiklose, o senoliai lanko įvairius sportinius užsiėmimus parkuose ir pan. Populiarus ne tik profesionalus sportas, žmonės rytais sportuoja tiesiog dėl savęs.

Užsienyje sportas yra tapęs žmogaus gyvenimo dalimi. Lietuvoje to taip pat nemažai, bet norėtųsi, kad labiau įsitrauktų vaikai, senoliai ir šeimos. Taip pat užsienyje geresnės sporto sąlygos ir kai kurios sporto šakos, tokios kaip gimnastika, nėra taip apleistos kaip Lietuvoje.

Mes, lietuviai, esame labai dideli savo šalies patriotai. Visą gyvenimą troškau, kad galėčiau atstovauti savo šaliai tarptautinėse pasaulio varžybose ir galėdama tai daryti, esu be galo laiminga. Manau, kad visi lietuviai savyje turi panašią patriotizmo ugnelę. Tai akivaizdu stebint Lietuvos sirgalius varžybose. Visi pripažįsta, kad lietuviai yra bene garsiausi sirgaliai ir tai yra labai smagu.

– Kaip apibūdintumėte Kauno sporto kultūrą?

– Kaunas gyvėja visose kultūros srityse. Kalbant apie sporto kultūrą, pastebėjau, kad daugėja dviračių takų ir mieste atsiranda vis daugiau su sportu susijusių iniciatyvų, įtraukiančių tiek profesionalus, tiek sporto mylėtojus.

Galėtume rengti ne tik bėgimo, bet ir plaukimo maratonus. Aplink Kauną turime daugybę vandens telkinių, upių. Pasirinkimo yra labai daug, ir tikiuosi, kad vieną dieną bus surengtas koks nors renginys vaikams arba profesionaliems plaukikams. Norėčiau, kad plaukimas ar bet kokia kita su sportu susijusi veikla taptų kiekvieno miestiečio gyvenimo dalimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠAUNUOLĖ

ŠAUNUOLĖ portretas
RŪTELĖ -gyvas pavyzdys visiems kauniečiams kad kasdien reikia sportuoti nuo mažens Statykim baseinus prie kiekvieno darželio ar mokyklos ir tauta atsigaus

ir man patinka Kaunas

ir man patinka Kaunas portretas
senstu ir vis labiau traukia kaimas,ramuma,zmoniu mazai,visi akropolyje

urte

urte portretas
saunuole! konservatoriai neuzsmauge pilnai sporto Kaune!miestas pamazu atsigaus...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių