Pyragų diena suvienijo kilniam tikslui

  • Teksto dydis:

Sutinkate, kad gabalėlis gardaus pyrago gali praskaidrinti niūrią dieną? Pasirodo, pyrago gabalėlis gali ženkliai daugiau, o puikus to įrodymas – Pyragų diena, per kurią Kauno mokyklos, darželiai, kitos įstaigos, privatūs asmenys dalijosi skanėstais ir aukojo, kad paremtų vėžiu sergančius vaikus.

„Ypatingoje vietoje – Č.Sugiharos namuose – įvyko ilgai lauktas susitikimas su Kauno ir Druskininkų mokyklų atstovais. Norėjome jiems perduoti padėkas, skirtas mokyklų bendruomenėms, lapkritį organizavusioms šiltą, kvapnų ir prasmingą renginį – dieną, kai kepama ir dalijamasi pyragais“, – sakė labdaros ir paramos fondo „Rugutė“ steigėja Edita Abrukauskienė.

Pasak jos, susitikimui Č.Sugiharos namai pasirinkti neatsitiktinai. „Jau daugiau nei dešimtmetį jaučiame Japonijos-Lietuvos draugystės asociacija (JALFA) narių išskirtinį rūpestį onkologinėmis ligomis sergančiais vaikais“, – pridūrė E.Abrukauskienė.

Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos direktorė Lina Viršilienė papasakojo apie šios asociacijos nuveiktus darbus – surengtus labdaros koncertus ir paskatinimą organizuoti Pyragų dieną Kauno mokyklų bendruomenėse. Jaukią popietę dar labiau sušildė Suzuki progimnazijos mokiniai, kurių atliekami instrumentiniai kūriniai ir dainos jaudino visus, o Japonijos ambasados atstovė Lietuvoje Haruka Seto supažindino su arbatos gėrimo ceremonija.

Kaune visas būrys ugdymo įstaigų Pyragų dienos proga kepė pyragus ir kitokius saldėsius, vaišino kitus ir taip rinko lėšas „Rugutės“ globojamiems vėžiu sergantiems vaikams paremti. Č.Sugiharos namuose labdaros ir paramos fondui „Rugutė“ įteikta 13 235 eurų – tokią sumą per Pyragų dieną šiemet surinko kilniam tikslui nusprendusios aukoti mokyklų bendruomenės, taip pat Japonijos ambasada Lietuvoje, Japonijos–Lietuvos draugystės asociacija (JALFA), salonas „Jaukūs namai“, Č.Sugiharos namų-muziejaus kolektyvas, o kadenciją baigusio Japonijos ambasadoriaus Lietuvoje Shiro Yamasaki žmona Yuko Yamasaki auką atsiuntė iš Japonijos.

„Pandemija gal kiek atitolino betarpiškus draugystės ryšius su Japonija, bet tuos širdies ryšius mes nuolat galime pakurstyti. Bendrystė, Pyragų diena ir parama „Rugutei“ liudija, kad per pandemiją empatijos tikrai nesumažėjo, sakyčiau, net padaugėjo. Nors Lietuvoje aukojimo tradicijos dar kuklios, tokios akcijos, kai sergantiems vaikams padeda bičiuliai iš Japonijos, skatina ir mūsų empatiją. Labai džiugu, kad prie to prisideda Kauno mokyklų bendruomenės – tame matau didžiulę prasmę“, – džiaugėsi salono „Jaukūs namai“ vadovė Asta Kavaliauskaitė.

„Ši parama pagelbės ne vienam vaikui sėkmingiau keliauti ligos keliu. Sunku rasti tinkamus žodžius padėkoti už Jūsų tikėjimą ir pasitikėjimą, už jūsų beribį gerumą ir dosnumą“, – dėkojo E.Abrukauskienė.

Labdaros ir paramos fondo „Rugutė“ tikslas – teikti informacinę, finansinę, medicininę, psichologinę pagalbą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, remti gydymo įstaigas, kuriose šie vaikai gydomi, kaupti teisinę, socialinę, medicininę informaciją, reikalingą šeimoms, kurias palietė onkologinė vaiko liga, skatinti šių šeimų bendravimą ir dalijimąsi patirtimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Džiugina tokios iniciatyvos! Labai gerai, kad mokyklose skatinamos paramos ir aukojimo tradicijos, auginama empatiška visuomenė! Padėka visiems, kas prisideda darbu, iniciatyva, lėšomis, kad mūsų susitelkimas pagalbai ir parama "Rugutės" sergantiems Lietuvos vaikams būtų kuo didesnė!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių