Puoselėja mūsų ateitį („Metų kaunietės“ rinkimai)

  • Teksto dydis:

Vakar paskelbėme rinkimų "Metų kaunietė 2017" finalo dalyvių šešetuką. Nuo šiandien finalininkes pristatysime dar plačiau po vieną.

12 Lina Viršilienė – Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos direktorė, edukacinio ir kūrybinio projekto "Tolima artima Japonija" kuratorė ir koordinatorė.

Į dalyvavimą „Metų kaunietės“ projekte ji žvelgia kaip į „viešumo ir padėkos galimybę visiems, kurie tiki ir dirba kartu dėl Kauno, Lietuvos ir gražios ateities“.

L.Viršilienė nuolat dalyvauja įvairiuose projektuose, skirtuose švietimo kaitai Lietuvoje, ypač įsitraukia į tarptautines veiklas, kurios leidžia pažinti kitas kultūras, vystyti partnerystes tarp kitų šalių ir Lietuvos švietimo ir kultūros srityse.

Ji pasakojo, kad pedagogo profesija geriausiai atitinka jos būdą: nuolatinis mokymasis, pažinimas, bendravimas ir dalinimasis su mokiniais, kolegomis ar vedamų mokymų dalyviais yra abipusis ir labai prasmingas augimas. Šiai finalo dalyvei buvimas besimokančios bendruomenės dalimi tai yra buvimas nuolatinėje kaitoje, pilnoje naujų idėjų, nerealių svajonių ir įdomiausių patirčių.

„Vadovaujant žmonėms labiausiai rūpi sutelkti komandą ir įkvėpti ją augimo vizijai, kuri būtų kaip svajonė, įgalinanti kiekvieną tikėti savo jėgomis, išnaudojant visas galimybes tos svajonės realizavimui. Labai didžiuojuosi savo kolegomis mokytojais, mokiniais ir jų tėvais, su kuriais kartu kuriame šiuolaikišką ir labai dinamišką mokyklą, o smagiausia, kai svajonės pildosi!“ – sakė L.Viršilienė, iš pradžių tapusi fortepijono mokytoja, vėliau baigusi bakalauro ir magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, studijavusi doktorantūrą Lietuvos edukologijos universitete, baigusi tarptautinio vadybos universiteto ISM švietimo lyderystės magistrantūrą.

Jos vadovaujama progimazija vysto tarptautinius ryšius su kitų šalių institucijomis ir tai „leidžia įvertinti ką turime gero lietuviškoje mokykloje, ko reiktų pasimokyti iš kitų šalių sėkmingos patirties“.

„Visad sakau, kad prasminga ta veikla, kurioje gali maksimaliai save atskleisti ir tobulėti, priimti neįtikėtinus iššūkius ir paversti juos gyvais sėkmės pavyzdžiais. Jau šešerius metus organizuojame įvarius renginius projekto „Tolima – artima Japonija“ pagrindu. Dirbame su nerealia bendruomene – mokinių tėvai yra geriausi draugai ir partneriai. Pavyzdžiui, vasarą savo atostogų metu, net 20 šeimų visai savaitei į namus priėmė 20 Japonijos moksleivių ir nuoširdžiausiai atstovavo Kauną svarbioje valstybėms partnerystėje“, - pasakojo L.Viršilienė, pridūrusi, kad didžiausia mokytojo profesijos prasmė – tai galimybė prisiliesti prie ateities.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite bei užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Studijavo doktoranturoje leu ir nebaige. Tai kam rasyti? Koks cia pasiekimas?

>Visa

>Visa portretas
O kas vyksta mokyklos viduje? Vaikai per karantiną laukė, kad galėtų eiti į mokyklą, dalyvauja mokyklos gyvenime ir po pamokų. Tai yra pagrindinis rodiklis. Be abejo, yra taisytinų dalykų, bet yra ir permainų nenorinčių žmonių.

Vaidas Rekštys

Vaidas Rekštys portretas
Liną pažįstu seniai ir pažįstu kaip šiuolaikišką, aktyvų bei pozityvų žmogų. Kažkam tokie nepatinka. Ypač tiems, kas rinkimuose neturėtų kuo pasigirti, nebent komentarinės tulžies liejimu pasislėpus po keisčiausiais vardais... Linkiu Linai sėkmės konkurse ir visuose kituose jos darbuose! Miestui ir tautai labai reikia tokių žmonių.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių