P.Ugianskis apie Kauno oro uosto ateitį: dar per mažai kojas apšilau

Renkant Kauno oro uosto direktorių ypatingas dėmesys buvo kreipiamas į tai, kokią kandidatai mato oro uosto ateitį ir kaip rengiasi įgyvendinti savo planus. Tačiau konkursą laimėjęs ir vakar darbą pradėjęs naujasis Kauno oro uosto direktorius Povilas Ugianskis apie tai nieko konkretaus dar negali pasakyti.

„Šiandien esu per mažai kojas oro uoste apšilęs, kad galėčiau atsakyti į tokius klausimus. Bet esu nusiteikęs entuziastingai. Viliuosi, kad oro uosto laukia gera ateitis“, – teigė P. Ugianskis.

28 metų ekonomisto išsilavinimą turintis vyras užsiminė, kad vyksta įvairios derybos su oro bendrovėmis.

„Tačiau tai yra pakankamai konfidencialūs dalykai ir jų atskleisti negaliu“, – aiškino naujasis direktorius.

P. Ugianskis sakė planuojąs tęsti ankstesnio oro uosto vadovo, Susisiekimo ministerijos, savivaldybių pradėtą darbą. „Mano tikslas – kad sukurta puiki infrastruktūra toliau gerėtų“, – kalbėjo jis.

Kauno oro uosto direktorius išrinktas Susisiekimo ministerijai paskelbus konkursą, kuriame dalyvavo trys asmenys. Nuo 2007 metų oro uostui vadovavęs Arijandas Šliupas iš šių pareigų atsistatydino liepą.

Pasak P. Ugianskio, jo pagrindinis pranašumas prieš konkurentus buvo tas, kad jo vadovaujamos įmonės „per pakankamai trumpą laikotarpį pasiekdavo gerų rezultatų“.

P. Ugianskis Kauno technologijos universitete yra įgijęs ekonomikos srities bakalauro ir magistro laipsnius. Prieš tai jis vadovavo bendrovei „Vakoil“.

„P. Ugianskis buvo įvertintas geriausiai dėl jo vadybinių sugebėjimų“, – patvirtino susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Susisiekimo ministerija naujam Kauno oro uosto vadovui kelia tikslą pritraukti naujų oro bendrovių, plėsti skrydžių maršrutų tinklą, didinti neaviacines pajamas, per oro uostą gabenamų krovinių srautus.

Į Kauną 2005-aisiais atėjusi Airijos skrydžių bendrovė „Ryanair” nuo šių metų lapkričio 7-osios penkis maršrutus perkėlė į Vilnių. Dabar „Ryanair“ iš Kauno skraidina keturiomis kryptimis – į Bristolį, Dubliną, Frankfurtą bei Londoną.

Taip stipriai sumažėjus skrydžių, itin sunerimo Kauno verslininkai. Kaip jau rašė „Kauno diena“, nuogąstaujama, kad Kaunas taps aviacijos pasaulio užkampiu. Į Karmėlavą atskridę turistai buvo didelė paspirtis ne tik viešbučiams, restoranams, parduotuvėms, bet ir viso miesto biudžetui.

Vasaros sezonas (balandžio – lapkričio mėnesiai) Kauno oro uostui buvo rekordinis. Oro uostas aptarnavo 11 proc. daugiau keleivių nei praeitais metais tuo pačiu laikotarpiu, iš viso 572 tūkst. Apie 20 proc. keliautojų sudarė svečiai iš kaimyninių šalių – Latvijos, Baltarusijos, Kaliningrado.

Iš 22 Kauno oro uosto krypčių daugiausiai dėmesio sulaukė Ispanija – dauguma poilsiautojų rinkosi Alikantę ir Maljorką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fk

fk portretas
Kaip gera tureti itakinga teva. Gali buti visisku balvonu, bet uzimti geras pareigas.

Oi Masiuli

Oi Masiuli portretas
Gėda ministrui. Maniau, kad Masiulis yra neįtakojamas. Klydau. Koks iš šito durnelio vadovas?

liaudis

liaudis portretas
Kai korupcija prasideda - pirmas apšilusių kojų požymis
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių