Protestuotojų gretas išretino lietus ar nuolaidos?

Į VDU studentų, pasivadinusių Piliečių iniciatyvine grupe, šeštadienį Kaune organizuotas eitynes-susirinkimą „Nesėdėsiu, neburbėsiu, o kažką darysiu“ susirinko trigubai mažiau žmonių, negu Kauno valdžia, palaiminusi šį renginį, buvo leidusi.

Pasirinko picą

Tarp susirinkusiųjų, nepaisant įkyraus lietaus ir prekybos centrų tądien siūlomų nuolaidų, buvo įvairaus amžiaus ir visuomenės sluoksnių atstovų: ir studentų, ir pensininkų, ir dirbančiųjų, ir bedarbių.

Tai paaiškėjo, kai vienas iš renginio organizatorių paprašė susirinkusiųjų prie Laisvės alėjos fontano pakelti rankas, kai paminės kurią nors iš išvardintų grupių. Tačiau, pasiteiravus, kas atėjo į šį renginį, gavęs 100 tūkst. eurų kyšį, vietoj iškeltos rankos nuskambėjo iškalbingas juokas. „Tikiu, kad šis protestas – tik pradžia tolesnio judėjimo už geresnį gyvenimą. Susirinkome kovoti už tai, kas mums priklauso!“ - kvietė rikiuotis eisenai organizatoriai.

Tačiau stebėjusieji šį sambrūzdį nuo greta esančių Laisvės alėjos kavinių lauko staliukų taip ir nepakilo eiti kartu su šiuo apie 150 žmonių būriu. Viena iš laukusiųjų užsisakytos picos, prisistačiusi transporto vadybininke Daina, portalui kauno.diena.lt teigė, kad reikia kovoti prieš nenormalias šiandienines kainas, bet abejojo, ar tokios eisenos kuo nors padės. Ir teisinosi, kad nežinojo, jog organizuojamas toks renginys, nors kvietimais į jį buvo išklijuoti prie viešojo transporto stotelių, o Laisvės alėjoje dalintos ir skrajutės.

Užkliuvo policijos gausa

Į renginį atėję pensininkai Birutė ir Jonas neslėpė, kad jiems liūdna, jog susirinko tik tiek žmonių. „Badu dar nemirštame, bet, turint 44 metų stažą, pensija galėtų būti didesnė. Tačiau, norint to pasiekti, tokie renginiai turėtų būti rimtesni ir dažnesni. O dabar atrodo, kad Lietuvoje – mažai kam blogai “, – teigė 70-metė pašnekovė.

Jos vyras, iš pradžių nelabai norėjęs, kad žmona taip atvirautų, vėliau pats prisijungė: „Neaišku, kas šio renginio organizatoriai, todėl tik tiek žmonių. Nelabai aiškūs ir tikslai.“

Tačiau tikybos mokytojas Alvydas, atėjęs į protesto prieš aukštas kainas akciją su žmona ir dviem dukromis, nurodė kitą žmonių nenoro dalyvauti tokiuose renginiuose priežastį – policijos gausą gretimose gatvėse. Pašnekovas prisipažino, kad tai jam, būnant 16-kos suimtam KGB už savo kūrybos antitarybinį eilėraštį, – labai jautri tema. Šiuo metu Kaune tikybą dėstantis Alvydas teigė atėjęs į šią protesto akciją, nes suradęs gimtojo Kelmės rajono parduotuvėje „Aibė“ brangiausią Lietuvoje kalafiorą, kainuojantį 5 eurus ir 23 centus. „Mūsų penkių asmenų šeima priklauso tai Lietuvos gyventojų grupei, kurių namuose 106 tūkst. eurų nerasi“, – toks buvo šio pašnekovo atsakymas, kodėl jis čia.

Lydėjo šypsenos

Netrukus, anot organizatorių, jų šventinė pasipriešinimo eisena, kurios priešakyje buvo plakatai – „Gyvenimas per brangus“ ir „Diržas jau trina kaklą“, patraukė Kauno pilies link.

Pritariant būgnams, metaliniams dubenims bei šaižiems švilpukams, aidėjo skanduotės: „Krizė praėjo – mes pasilikom!“, „Gyvenimas brangus – algos ir pensijos mažos!“, „Kur mūsų pinigai?!“ ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Nėsistebiu , kad nedaug tesusirinko demonstruotojų. Tų skelbimų buvo visur.. Mačiau ir Saulėtekio (Dainavos) parke amt seniūnijos skelbimų lemtos, bet nekreioė dėmesio...

Marija

Marija portretas
Sveikas protas Lietuvoje ima viršų ir lenkia tuščią darkymąsi oleoalais ir šūkavimais...Žmonės daugiau išsilavinę ir supranta, kad ne demonstracijomis ir rykavimais pragyvenimo problemos sprendžiamos.o darbu, mąstymu, išeities būdų ieškojimo pastangomis- ne gatvėse tokios problemos sprendžiamos...

cioce to HAAAA

cioce to HAAAA portretas
o ko stebetis, jiems kainos nedideles, Kauno savivaldybeje vien uz piestukus gauna 450 euru---daugiausia Lietuvoj
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių