Protestu reikalauta D.Kedžio dukrą atiduoti į neutralią aplinką

„Jums šventė, o mums gedulas!“ Šiais žodžiais šeštadienio popietę surengtos protesto eisenos dalyviai kreipėsi į Laisvės alėjoje miesto gimtadienį švenčiančius žmones.

Prie Soboro prasidėjusi akcija subūrė kelis šimtus įvairaus amžiaus žmonių, daugelis jų turėjo violetinės spalvos akcentus, dalis burnas buvo užsiklijavę juodos spalvos lipnia juosta. Minioje sklandė vėliavos ir plakatai su užrašais: „Doros Lietuvos laidotuvės“, „Mergaitė klykė iš džiaugsmo?“

Netrukus minia užtvindė vieną Laisvės juostų ir žygiavo iki Romo Kalantos paminklo Miesto sode. Pro garsiakalbį kalbėjusi moteris ragino eiseną stebėjusius žmones: „Nelikite abejingi, nestovėkite, prisijunkite“.

Žmonės taip pat buvo kviečiami pasirašyti kreipimąsi, kurį ketinama išsiųsti aukščiausioms Lietuvos institucijoms. Kreipimesi reikalaujama, kad būtų sukurta speciali komisija gegužės 17 dienos įvykiams Garliavoje ištirti. Buvo akcentuojama, kad Drąsiaus Kedžio dukrą perduodant jos motinai Laimutei Stankūnaitei buvo naudojama prievarta.

„Nepritariame ir protestuojame prieš tai, kas įvyko gegužės 17 dieną. Kitas akcijos tikslas - atkreipti didelės Lietuvos visuomenės dalies dėmesį į problemą, kuriai ji nepagrįstai yra abejinga. Pirmiausia, dėl melagingos informacijos, kuri skleidžiama viešojoje erdvėje“, - skelbė akcijos iniciatoriai.

Kreipimesi taip pat prašoma, kad iki bus baigta tirti vadinamoji pedofilijos byla, D.Kedžio duktė būtų perkelta gyventi į neutralią aplinką, kad būtų ištirta jos fizinė ir psichologinė sveikata.

Akcijos iniciatoriai prisipažino, kad oficialus leidimas renginiui neduotas. „Tačiau dabar to ir nereikia, nes akcijos nederėtų traktuoti kaip organizuojamo renginio. Tai vadinamasis „flashmobas“ - socialiniais tinklais parengtas „blyksnis“, - iš anksto skelbė viena iš akcijos organizatorių. Policijos pareigūnų, kurie stebėtų akciją, nesimatė.

Laisvės alėjoje protesto akcija „dubliavosi“ su kai Gatvės muzikos dienos renginiais, o Miesto sode situacija kone pakvipo muštynėmis. Mat protesto akcijos dalyviams susibūrus prie paminklo R.Kalantai, po kurio laiko kitame Miesto sodo krašte užgrojo pučiamųjų instrumentų orkestras ir muzika nustelbė protesto dalyvių pasisakymus.

Protestuotojai pradėjo švilpti, šaukti „gėda“. Kai kurie protesto akcijos aktyvistai nieko nelaukdami pribėgo prie orkestro vadovo ir liepė jam nutildyti muzikantus: „Pasiimkite balalaikas ir eikite“. Šie netrukus taip ir padarė. Žiūrovų nestigo: vieni žmonės stebėjo protesto akciją, kiti – koncertą, kuris labai greitai pasibaigė.

Dalis akcijos dalyvių nuo R.Kalantos paminklo tęsė eiseną Laivės alėja, Senamiesčiu. Vilniaus gatvėje protestuotojai net nesileido į požeminę perėją, o bet sustatbdę transporto eismą Birštono gatvėje ėjo link Arkikatedros bazilikos.

Vėliau dalis žmonių važinėjo po miesto centrą automobiliais signalizuodami, iškišę plakatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

urte

urte portretas
na ar nesipersa mintis, kasd viskas bus gerai , kartu su mama dirbs viena darba, jei nuoitraukoje ta pati mergaite, tai viskas aisku su melynu papludimio kostiumeliu, viskas okey, ko dar sielojaties , jos zino , ka daro, o draugai juk irgi pades, gal ir dabar samdo apsauginius , keista , net Landzbergiui ar besamdo ,. matyt nusipelne moteris,

Pilietis

Pilietis portretas
Suskiai,miesto svente sugadino.Geriau niekad snukiu neatsiklijuotu

T

T portretas
Kauno miesto antstolė S.Vaicekauskienė Antstolės S. Vaicekauskienės kontora Adresas: Nemuno g. 25-1B, LT-44295 Kaunas Telefonas: +370 37422057, +370 68784840, +370 64730355 (mobilus) Faksas: +370 37422057 El.paštas: a.vaicekauskiene@antstoliai.lt
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių