Prokurorai nekantrauja permainų

Kauno apygardos prokuratūra vis dar be galvos. Pasitraukus Kęstučiui Betingiui, iki šiol neišrinktas nuolatinis vadovas. Trečias bandymas išrinkti vyriausiąjį Kauno prokurorą pratęstas iki rugpjūčio 1 d.

Kandidatai neskuba

Generalinė prokuratūra liepos 22 d. atnaujino raginimą ir kviečia visus, kurie savo profesines kompetencijas, įgytą patirtį ir kitus asmeninius gebėjimus norėtų realizuoti eidami Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas, dalyvauti pakartotinėje atrankoje.

Vis dėlto K.Betingio įkaitintai kėdei užimti kandidatų eilių nenusidriekė. Iki paskutiniosios kandidatų paraiškų priėmimo dienos likus šiek tiek daugiau nei savaitei, nepateiktas nė vienas prašymas Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigoms užimti.

"Praktika rodo, kad paraiškos ims plaukti paskutiniosiomis dienomis", – situacijos nedramatizavo Generalinės prokuratūros atstovė Vilma Mažonė.

Generalinės prokuratūros skelbiamame pretendentų į prokurorus sąraše yra 62 kandidatai, siekiantys užimti prokurorų pareigas įvairiuose Lietuvos miestuose, tačiau nė vienas nėra pažymėjęs Kauno apygardos prokuratūros.

Su teisėsauga nesiskirs

Be vyriausiojo prokuroro Kauno apygardos prokuratūra liko birželio 25 d. Tą dieną baigėsi šias pareigas ėjusio K.Betingio penkerių metų kadencija. vienuolika metų Kauno prokurorams vadovavęs K.Betingis neslėpė ambicijų ir toliau eiti šias pareigas.

Jis dalyvavo pirmoje į Kauno apygardos prokuroro vietą paskelbtoje atrankoje ir surinko daugiausia balų iš visų tą kartą dalyvavusių šešių kandidatų. Generaliniam prokurorui Dariui Valiui to nepakako. D.Valys pasinaudojo įstatymo jam suteikta teise ir nepasirinko nė vieno iš Atrankos komisijos sudaryto kandidatų sąrašo bei paskelbė pakartotinę atranką į šias pareigas.

Tokį generalinio prokuroro žingsnį įvertinęs K.Betingis susiprato pats pasitraukti iš pareigų. Šio pasirinkimo K.Betingis nevadino "savo noru". Jam buvo pasiūlytos žemesnės pareigos Kauno apygardos prokuratūroje, arba jis galėjo dalyvauti visose skelbiamose atrankose prokuroro pareigoms užimti kitų miestų prokuratūrose.

K.Betingis visus galimus variantus įvertino kaip žingsnį atgal. Ne taip seniai K.Betingis viešai aiškino, kad dar gali viską pradėti nuo pradžių, ir patikino, kad su teisėsauga tikrai nesiskirs.

Laikinasis vadovas

Antroji Generalinės prokuratūros paskelbta atranka Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigoms užimti taip pat patyrė fiasko. Joje dalyvavo vienintelis kandidatas – Kauno apylinkės vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Kai po dviejų atrankų į Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas nebuvo pasirinktas nė vienas kandidatų, generalinis prokuroras priėmė sprendimą laikinuoju Kauno apygardos prokuratūros vadovu paskirti Vladimirą Kakoškiną, iki šiol ėjusį pavaduotojo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Nera nuolatinio vadovo ir nieko nenutiko.Reikia pagalvoti ,gal is vis jo nereikia ir reikia mazinti etatus.

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
TAI KĄ TĄ IŠ VLADIMIRO RUOŠIATES VIRTI SRIUBA-SENAS NE SENAS -VEIKLUS YRA IR TEGU DIRBA.

X klausimui -atsakymas

X klausimui -atsakymas portretas
Koks tavo reikalas, kiek gerb.Vladimirui K.metu, svarbu kaip zmogus visa gyvenima garbingai ir teisingai dirbo ir dirba savo vietoje, ir niekada niekam neuzkliuvo del nesaziningai atliktu pareigu. O tu neisaukletas pavyduolis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių