Profesinės mokyklos perpildytos ir dėl reklamos pliaže?

Kauno profesinės mokyklos šiemet sulaukė daug daugiau norinčiųjų mokytis nei planavo priimti.

Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centras ketino priimti 350, tačiau priėmė 534 mokinius, o Kauno ryšininkų mokykla vietoj planuotų 250 naujokų sulaukė 310.

Profesinio rengimo centro direktorius Ričardas Šeštokas tokį populiarumą aiškina gera reklamine kampanija. „Per vieną radijo stotį reklama skambėjo net pliaže", – aiškino jis.

Daugiausiai įstojusiųjų šiame centre šiemet pageidauja įgyti socialinio slaugytojo, statybos verslo paslaugų teikėjo, pastatų šiltintojo, apdailininko profesijas.

Kauno ryšininkų mokyklos direktorius Juozapas Dambrauskas neslėpė, kad priėmė visus norinčiuosius.

„Sulaukėmė daug stojančiųjų ir iš miestų, ir rajonų. Šiemet įdėjome daug darbo važinėdami po bendrojo lavinimo mokyklas, be to, mokiniai sužino vieni per kitus“, – populiarumo priežasčių ieškojo J.Dambrauskas.

Tačiau mokyklos vadovas neskubėjo džiaugtis skaičiais. „Neaišku, kiek mokinių nubyrės. Nemažai jų pavilioja užsienis. Nežiūri, įstojo mokytis ar ne. Tiksliai nepasakysiu, kiek išvažiavo pernai, bet skaičius nemažas“, – sakė direktorius.

Populiariausia, pasak jo, tapo kompiuterių ir technikos operatoriaus specialybė.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, visoje Lietuvoje profesijos šiemet ketina mokytis 19 680  merginų ir vaikinų – trimis šimtais daugiau negu buvo planuota. Beveik 9 tūkst. priimtųjų pasirinko profesines mokyklas jau turėdami brandos atestatus, o 800  turi ir aukštąjį išsilavinimą.

Pasak švietimo ir mokslo viceministro Vaido Bacio, profesinio mokymo patrauklumą didina ir sudarytos palankios sąlygos geriausiems mokiniams stoti į panašios krypties studijų programas aukštosiose mokyklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na jo va

na jo va portretas
kad aukštosios mokyklos diplomai dažniausiai tampa bilietu į Angliją

baba

baba portretas
Tai,ko gero, visi 19680 po mokslu baigimo i uzsieni ir isvaziuos...

Gedas

Gedas portretas
Geras, siulo profesijas, kuriu niekam nereikia. Kur spjausi, ten rasi profesionalu apdailininka su praktika is airijos , anglijos ar pan. Soc darbuotojas? Jus gal juokaujat? O apie kokias nors statybas, su musu valstybes politika ir korupcijos masta net juokinga galvoti :D
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių