Kaune pristatydamas savo knygą V. Landsbergis kalbėjo apie karą

Penktadienio vakarą Vytautas Landsbergis atvyko į Kauną pristatyti savo naujausios knygos “Europos Parlamente XI”. Knygoje surinktos kalbos, pranešimai, straipsniai, interviu, nuskambėję per praėjusius metus Briuselyje. Neatsitiktinai daugiausia kalbama apie konfliktą Ukrainoje.

Su gausiai susirinkusiais kauniečiais V.Landsbergis dalinosi prisiminimais apie pirmus Antrojo pasaulinio karo įspūdžius, patirtus vaikystėje Kačerginėje ir Kaune. Prisimindamas 1939 metus V.Landsbergis bandė suvesti paraleles su tuo metu Lietuvoje vykusiu ir dabar Ukrainoje vykstančiu karu.

“Tai yra falsifikuotasis arba, kaip aš jį vadinu, kaukių karas. Nedrąsūs politikai neva nesupranta, iš kur ateina tie kariai, bet visi juk žino, iš kur”, - sakė V.Landsbergis.

Anot politiko, būdamas Europos Parlamente jis pamatė, koks yra Vakarų demokratinių valstybių nenoras matyti tikrovę ir jų gyvenimas iliuzijoje, kad su Rusija galima kurti kažkokias sąjungas.

Knyga “Europos Parlamente XI” užbaigia V.Landsbergio dešimties metų darbo Europos Parlamente ciklą. Knygos pristatymas jau vyko Vilniuje, kur taip pat sulaukė didelio žmonių dėmesio. Tuomet po susitikimo sostinėje nuskambėjo ir noras surengti tokį pristatymą Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam, kuriam baisu nuo "baisu"

tam, kuriam baisu nuo  "baisu" portretas
paskaityk, ką ir kaip prikeverzojai, o kai išmoksi rašyti, tuomet ir pakalbėsim apie visokius privatizuotus objektus, "sugriautą" ūkį ir pan. galiu pasakyti, kad puiku, jog sovietinis palikimas, įskaitant kolūkius ir nieko nekuriančius tik darbą imituojančius, fabrikus, sulygintas su žeme. Pritariu komentatoriui Baisu, nes jo mintys teisingos, tikrai, V.Landsbergio knygos nereikia net reklamuoti, kaip daro nenuilstanti lietryčio TV,nuolat reklamuodama janutienės rašliavą, profesoriaus knyga tiesiog išgraibstoma. kam nepatinka, neskaitykite, ar dar geriau - kankinami sovietinės nostalgijos ir neapykantos V.Landsbergiui įsikąskite sau į alkūnę.

tam "baisu'

tam "baisu' portretas
o kam turime buti dekingi uz sugreuta lietuvos uki,uz privatizuotus objektus.kam atsakyk?

mizantropui

mizantropui portretas
tu cia apie save ?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių