Pripažinimas – ne vien už medalius

Populiariausiųjų Kauno miesto sportininkų 2014-ųjų metų dešimtuko rinkimuose dažniausiai buvo minima olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė plaukikė Rūta Meilutytė, o tarp laureatų – devynių sporto šakų atstovai.

Gerbėjų nestokoja

Tradicinė dienraščio "Kauno diena" ir Kauno miesto Kūno kultūros ir sporto skyriaus apklausa sulaukė didelio sporto specialistų bei mėgėjų dėmesio.

Jie išvardijo daugiau nei keturias dešimtis atletų, šiemet pasižymėjusių ne vien pagrindinėse varžybose – pasaulio, Europos, Lietuvos čempionatuose, bet ir garbingai reprezentavusių miestą bei šalį kituose prestižiniuose, aukščiausio lygio sporto renginiuose.

Beveik visi respondentai paminėjo geriausiąją 2012-ųjų ir 2013-ųjų Lietuvos sportininkę R.Meilutytę, labai dažnai – irkluotoją Donatą Vištartaitę, stalo tenisininkę Rūtą Paškauskienę, šokėją Editą Daniūtę, krepšininką Paulių Jankūną, buriuotoją Roką Milevičių, dziudo meistrą Marių Paškevičių.

Daug savo talento gerbėjų turi kovinių sporto šakų atstovai Inga Mikštaitė, Andrius Draugelis ir Aurimas Valujavičius, taip pat krepšininkai Mantas Kalnietis ir Donatas Motiejūnas, plaukikai Tadas Duškinas ir Ugnė Mažutaitytė, lengvaatletė Agnė Šerkšnienė, šokėjai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė bei Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė, baidarininkas Ričardas Nekriošius.

Laukia nauja misija

2014-ieji buvo išskirtiniai R.Meilutytei – jos trofėjų kolekcijoje jau yra visi pagrindiniai titulai.

Olimpinė ir pasaulio čempionė praėjusią vasarą iškovojo II jaunimo vasaros olimpiados ir Europos čempionato auksą.

"Niekada tokio tikslo su treneriu nekėlėme, bet pamatėme, kad tai įmanoma. Smagu, kad tai pasiekiau", – įspūdingu pergalių vainiku džiaugėsi R.Meilutytė.

Plaukikė tikisi, jog ir 2015-ieji bus sėkmingi, juolab kad ateinančiais metais vyks atranka į Rio de Žaneiro olimpiadą.

"Nesijaudinu dėl padidėjusios konkurencijos. Rezultatai parodė, kad žengiu teisinga linkme. Noriu visiems lietuviams padėkoti už nuostabų palaikymą". Jį jaučiau visose varžybose", – pabrėžė R.Meilutytė.

Simboliška, kad R.Meilutytė tapo 2017-aisiais Kaune vyksiančių tarptautinių vaikų žaidynių ambasadore. Būtent šiose varžybose 2010 m. ji laimėjo keturis medalius (iš jų du – aukso), o pasaulis pamatė naują plaukimo žvaigždę.

Trofėjų lentynos – pilnos

Šiemet rekordu savo karjerą pažymėjo Kauno "Žalgirio" komandos kapitonas P.Jankūnas – jis iškovojo aštuntąjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempiono žiedą.

Gerokai sunkiau suskaičiuoti visus R.Paškauskienės ir E.Daniūtės apdovanojimus, tačiau stalo tenisininkė dar tebedalyvauja varžybose, o E.Daniūtė, lapkričio mėnesį su italu Mirko Gozzoli antrą kartą tapusi Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos standartinių šokių čempione, sušoko atsisveikinimo valsą.

"Ši pergalė mums yra pati svarbiausia, nes ji – paskutinė", – sakė E.Daniūtė.

Mėgėjų ir profesionalų varžybose buvusi Kauno "Sūkurio" klubo lyderė su partneriais Arūnu Bižoku ir M.Gozzoli yra iškovojusi visų spalvų medalius.

Įvertino ir trenerius

"Nedvejodamas balsuoju už R.Milevičių – pirmąjį ir kol kas vienintelį lietuvį, su "Brunel" įgula dalyvaujantį regatoje aplink pasaulį "Volvo Ocean Race". Roko šeima taip pat atsidavusi buriavimui: tėtis Marius – žinomas treneris, o sesuo Aušra – puiki buriuotoja. R.Milevičius garbingai reprezentuoja ir Kauno buriavimo sporto mokyklą, ir savo gimtąjį miestą bei šalį", – laiške "Kauno dienai" rašė miesto savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyriausiasis specialistas Marius Bakanauskas.

Pirmą kartą į populiariausiųjų mūsų miesto sportininkų dešimtuką išrinktas boksininkas Eimantas Stanionis, o jo trenerį Vidą Bružą Lietuvos bokso federacija (LBF) pripažino vienu iš penkių sėkmingiausiai dirbančių šios sporto šakos specialistų.

Tokio pat įvertinimo iš Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) sulaukė ir disko metiko A.Gudžiaus treneris Vaclovas Kidykas.

2014 m. populiariausi Kauno sportininkai

Rūta Meilutytė (plaukimas), Donata Vištartaitė (irklavimas), Andrius Gudžius (lengvoji atletika), Edita Daniūtė (sportiniai šokiai), Marius Paškevičius ir Karolis Bauža (abu – dziudo), Eimantas Stanionis (boksas), Paulius Jankūnas (krepšinis), Rūta Paškauskienė (stalo tenisas), Rokas Milevičius (buriavimas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
manau ______R ._Meilutytė , labiausiai garsino lietuvą visame pasaulyje , kaip sportininkė ,todėl nereikėtu maišyti ištvermės su verslu , ar gerumu ,ar altruizmu ,ar gabumais ir ttt_______nereikėtu kupčinskui ,ar prezidentei , naudotis Rūtos gabumais savo reklamai ,,,,,,,sėkmės infantiliems išsišokimams ,,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių