Prie Vytauto bažnyčios – dvokiantis upelis

Jau kelias savaites prie Vytauto bažnyčios Nemuno krantinėje iš nuotekų šulinio nepaliaujamai trykšta vanduo, pavirtęs nedideliu upeliu.

Dėl nuolat per seną grindinį bėgančio vandens tarp akmenų pradėjo želti žolė, pasklido nemalonus kvapas.

Vytauto bažnyčios kunigas Kęstutis Rugevičius sakė, kad čia upelis srovena kiekvieną pavasarį.

„Po kiekvieno potvynio iš šulinio pradeda bėgti vanduo. Greičiausiai vamzdis užsikimšęs, ir vanduo randa vienintelį išėjimą per šulinio dangtį“, – svarstė K. Rugevičius. Jis įsitikinęs, kad nuotekų vamzdžiais turi rūpintis savivaldybė, nes tai nėra bažnyčios nuosavybė.

Bendrovės „Kauno vandenys“ Avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas portalui kaunodiena.lt sakė žinąs apie šią bėdą.

Jo teigimu, prie Vytauto bažnyčios nutiestas lietaus ir drenažinių nuotekų vamzdis tiesiogiai išeina į Nemuną. Dabar jis užsikimšęs, todėl vanduo veržiasi per viršų.

„Šis vamzdis pastaruosius kelerius metus buvo išvalomas. Deja, tai pagelbėja tik trumpam. Ateina pavasarinis potvynis, ir problema kartojasi“, – teisinosi R. Stunžėnas, patikinęs, kad vasarą vanduo iš šio šulinio niekada nesiveržia.

„Nemuno vanduo vis dar labai pakilęs, todėl mūsų specialistai neturi techninių galimybių prieiti prie vamzdžio ir jį išvalyti“, – teigė tarnybos viršininkas. Jis pažadėjo tuo pasirūpinti, kai tik vanduo nuslūgs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar vienas fontanėlis

dar vienas fontanėlis portretas
Turbūt vamzdis užsikimšęs ir Nemuno krantinėje netoli Geležinkelio tilto. Pro šulinio dangčio skylutę kyla dvokiančios mazutinės nuotekos, kurioms, matyt irgi lemta į Nemuną įsilieti ir jį dvokinti :(

Francesco Sinibaldi

Francesco Sinibaldi portretas
Una dulce poesía. En el candor de la fuente la nueva sensación que cándida regresa como el llanto de la noche. Francesco Sinibaldi

senis

senis portretas
sventas vanduo
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių