Prie stoties – neveikiantis liftas: labiausiai dėl to kenčia neįgalieji

Kauniečiai pasipiktinę, kad prie Kauno autobusų stoties esančioje požeminėje perėjoje neveikia liftas. Žmonės tikina, kad neįgaliesiems tenka daryti didelį ratą tam, kad galėtų saugiai kirsti Vytauto prospektą. Nepatogumų patiria ir keliautojai.

Nepatogu neįgaliesiems

Rekonstravus Kauno autobusų stotį ir Vytauto prospektą, buvo sutvarkyta ir po šia gatve einanti požeminė pėsčiųjų perėja. Tačiau ja naudotis gali ne visi.

Į "Kauno dieną" paskambinusi moteris piktinosi, kad neveikia požeminės perėjos liftas. Ji nurodė turinti negalią, pati nepaeinanti, sėdinti neįgaliojo vežimėlyje, todėl įveikti laiptų negali. Norint pereiti į kitą Vytauto prospekto pusę ir patekti prie Kauno autobusų stoties, tenka rinktis ilgesnį kelią.

"Seniau ir šia požemine perėja nebuvo patogu naudotis, bet tada bent jau buvo nuovažos. Su kitų pagalba galėdavau nuvažiuoti arba mane užstumdavo. Dabar reikia važiuoti iki šviesoforo. Sutvarkius perėją aš džiaugiausi, nes buvo įrengtas liftas, tačiau nemačiau, kad jis kada nors veiktų, užželti viskas baigia", – dėstė kaunietė.

Dėl biurokratinių kliūčių liftas dar nėra naudojamas. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Reikia nešti lagaminus

Vytauto prospekto požeminė perėja yra patogi ir keliautojams. Išlipęs iš tarpmiestinio autobuso, dažnas keliautojas šia perėja pasinaudoja, kai nori patekti į kitą gatvės pusę, kurioje yra viešojo transporto stotelė. Tačiau laiptais tenka nešti sunkius lagaminus.

"Aišku, karantinas šiek tiek apribojo keliones, bet vis tiek tenka keliauti tarpmiestiniais autobusais. Šiaip mano lagaminas turi ratukus, tai paprastai dėl svorio problemų neturiu, galiu prisikrauti, kiek telpa. Aišku, kai reikia laiptais viską tempti, pareikalauja jėgų. Bandžiau kelis kartus liftą išsikviesti, bet durys neatsidarė, tai daugiau ir nebandžiau", – prisipažino prie autobusų stoties sutikta Elena.

Kitaip tariant, liftas neveikia ne dėl to, kad būtų sugedęs, o dėl biurokratinių dalykų.

Kitas keliautojas antrino merginai, kad taip pat norėtų, jog liftas veiktų, nes kartais artimieji prikrauna daug lauktuvių, tad būtų gerai, jog netektų jų tempti laiptais į viršų. "Atrodo tvarkingas liftas, bet lagaminus toliau nešame laiptais", – apie neveikiantį Vytauto prospekto požeminės perėjos liftą sakė Julius.

Biurokratinės kliūtys

Kauno miesto savivaldybės atstovai nurodė, kad miestas rūpinasi tik požeminės perėjos švara, tačiau liftas kol kas priklauso ne jiems, todėl ir negali pasakyti, kada jis veiks. Kauno atstovai teigė, kad įrenginys dar nėra perduotas, tad juo rūpinasi stotį rekonstravusi bendrovė "Kautra".

"Kauno diena" susisiekė su bendrovės "Kautra nekilnojamasis turtas" direktoriumi Mindaugu Platūkiu ir paprašė pakomentuoti, kodėl liftas vis dar neveikia, galbūt jis sugedęs ir jo neapsimoka remontuoti? Tačiau pašnekovas nurodė, kad juo naudotis kol kas trukdo biurokratinės kliūtys. Vis dėlto jis vylėsi, kad liftu žmonės galės naudotis dar šiais metais.

Liftu negali naudotis nei neįgalieji, nei keleiviai su sunkiais lagaminais. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

"Esmė ta, kad kai prasidėjo perdavimo procedūros, paaiškėjo, jog keltuvas – ypatingas statinys. Iš tiesų čia ilga biurokratinė istorija. Šiaip patys liftai yra mūsų, bet už jų įrengimą buvo atsakinga "Rimi", tačiau viskas bus perduota savivaldybei. Tačiau tai bus galima padaryti tada, kai šis statinys bus galutinai atiduotas vertinti. Juo naudotis taip pat kol kas negalima dėl to, kad jis nėra atiduotas vertinti. Kitaip tariant, liftas neveikia ne dėl to, kad būtų sugedęs, o dėl biurokratinių dalykų. Kalbėjau su specialistais, tikimės šiuos formalumus užbaigti šį mėnesį", – komentavo M.Platūkis.


Šiame straipsnyje: liftas prie Kauno autobusų stotiesliftas prie stotiesliftasneveikiantis liftasskaitytojo naujienaneįgalieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
Kas projektavo.Tokius į "garbės lentą"

KAS TAIP PADARĖ

KAS TAIP PADARĖ portretas
TAS ESAMAS LIFTAS ,-TAI NEVEDA NIEKUR. JEI IŠ AS NUSILEIDAI ,TAI KAIP UŽKILSI Į KITĄ PUSĘ,-TEN TIK LAIPTAI.. ČIA TAI JAU "GERIAU" SUGALVOJO NET UŽ AUKSINĮ TUALETĄ.

orumas

orumas portretas
Pačiam centre uždarius veikusius viešus tualetus (vienas buvo prie miesto sodo, kitas prie Žilinsko galerijos) dabar, kai į kavinės tualetą neįsiprašysi, o savivaldybės paradinės durys užrakintos, tai ir čia pirmo aukšto tualetu kauniečiui nevalia pasinaudoti, kaip išsaugoti žmogui orumą, jei prireikia tualeto? Kur bėgti - į bromą Laisvės alėjoj, pagaliau, save gerbiantis to tikrai nedarys? IR ŠITAIP YRA Į EUROPOS KULTŪROS SOSTINĘ KELIAUJANČIAME, ŠIMTUS TŪKSTANČIŲ PAKELIUI TA PROGA TUŠTIEMS PROJEKTAMS MĖTANČIAME, MODERNIOS (DEJA, TIK SMETONIŠKOS, BET NE ŠIUOLAIKINĖS) ARCHITEKTŪROS MIESTE...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių