Prie prekybos centro „Molas“ – nauja automobilių statymo tvarka

  • Teksto dydis:

Prekybos centre „Molas“ šią savaitę įdiegta nauja automobilių stovėjimo sistema, padėsianti lankytojams lengviau rasti vietą automobiliui ir kovoti su nesąžiningais vairuotojais, kurie prekybos centro stovėjimo aikštelėje automobilius palieka visai dienai.

Skatinant sąžiningesnę automobilių statymo kultūrą, laiką skaičiuojančios sistemos jau įdiegtos ir kitų miestų prekybos bei verslo centruose.

Prekybos centro „Molas“ valdytojos Indrės Januševičiūtės teigimu, sprendimą diegti pažangią laiką skaičiuojančią sistemą paskatino klientų tyrimo duomenys. „Analizuodami prekybos centro lankytojų įpročius pamatėme, kad 98 proc. žmonių prekybos centre praleidžia mažiau nei 2 valandas. Maždaug pusė lankytojų atvyksta automobiliais. Diegdami naują sistemą, atsižvelgėme į šiuos rodiklius, todėl pirmosios dvi valandos prekybos centro lankytojams bus nemokamos, o palikus automobilį ilgesniam laikui, kiekviena papildoma valanda kainuos 1 eurą“, – sako prekybos centro „Molas“ valdytoja I. Januševičiūtė.

„Ši sistema – itin patogi, nes stovėjimo laikas skaičiuojamas automatiškai, fiksuojant automobilių valstybinius numerius. Sistema nereikalauja jokių papildomų veiksmų iš vairuotojo, jei automobilis paliekamas trumpiau nei 2 valandoms. „Molo“ lankytojai prie abiejų prekybos centro įėjimų įrengtuose parkomatuose gali sužinoti, kiek nemokamo laiko jiems liko, ir, prireikus, patogiai sumokėti už papildomą automobilio stovėjimą“, – sako prekybos centro „Molas“ valdytoja.

„Laiką skaičiuojanti automatinė sistema – viena pažangiausių tokio tipo sistemų rinkoje. Šis sprendimas jau spėjo įgyti pasitikėjimą tarp prekybos ir verslo centrų valdytojų visoje Lietuvoje. Jis pasiteisino ir tarp vairuotojų – įprotis stabtelėti prieš automatinę užkardą susiformuoja jau po kelių kartų, todėl sistema didesnių nepatogumų nesukelia“, – teigia tokias sistemas visoje Lietuvoje diegiančios įmonės „ADCParking“ direktorius Tadas Baraišis.

Šiuo metu pažangios sistemos automobilių stovėjimo aikštelėse diegiamos didžiausiuose „Newsec“ prekybinio turto valdymo grupės, valdančios prekybos centrą „Molas“, objektuose. Taip siekiama užtikrinti geriausią patirtį prekybos centrų lankytojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynas

Kaimynas portretas
Pritariu naujai tvarkai, bet 2 valandų tikrai per mažai. Nes dabar atrodo, kad tik pasipinigaut nori. Reikia nemokamų 4 valandų, kad klientas nejaustų apsipirkinėjant streso. Tai gali atsiliepti pirkėjų srautui. Tikiuosi laiką prailginsit.

manau

manau portretas
2 val mažai, kavinėje reikia kokių 3 val., jei nori neskubėdamas papietauti. Bėda tame, kad prie Molo automobilius pamėgo statyti studentai ir KTU darbuotojai, todėl lankytojams ir nebelikdavo vietos, nes pasistatęs didžiulį centrą, KTU nepasistatė parkingo. O kad automobilis yra patogumui ir už jį reikia mokėti, tai ne visai tiesa, tiesiog visuomeninis transportas Kaune yra brangus, nekokybiškas ir neišvystytas pagal miestiečių poreikius. Tikrai niekas nenori tempti didžiulio krepšio su produktais iki stotelės , o paskui iki namų, nes prisiperki ne vienai dienai. O ir autobuso reikia ilgokai palaukti, o kartais su vienu ir nenuvažiuoji. Bet iš kitos pusės, klientai, kurie naudojasi prekybcentrio aikštele, jame ir apsiperka, todėl ar bus naudos prekybcentriui iš tokio apmokestinimo, parodys gyvenimas.

Ventus

Ventus portretas
Juokingai skamba argumentai, tokie kaip 'debilų kraštas', 'emigruosiu' :D Akivaizdžiai iš savo kaimo toliau tokie nebuvo niekur išvažiavę, jei mano kad kitur visur irgi automobilį gali ir pastatyti nemokamai ir laikyti po pusę dienos. Deja deja. Kai kuriose Skandinavijos šalyse asmeninis automobilis mieste yra prabanga. Bet lietuviui savo audinę ar pasatą būtina gi prie pat durų privairuoti arba po langai laikyti.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių