Prie Nevėžio įsikūrę gyventojai liko be kelio

Išreklamuotame daugiabutyje prie Nevėžio būstus įsigiję gyventojai nė nenujautė, kad gali netekti netoliese esančio asfaltuoto kelio.

Privačių namų kvartalų gyventojai gatvėse pamėgo statyti užkardus, bet kai kur tai sukelia konfliktus. Išreklamuotame daugiabutyje prie Nevėžio būstus įsigiję gyventojai nė nenujautė, kad gali netekti netoliese esančio asfaltuoto kelio.

Išdygo užtvara

"Visiems ieškantiesiems būsto patariu pasidomėti ne tik parduodamu butu, bet ir namo aplinka ir gauti rašytinę garantiją, kad tikrai bus galima naudotis šalia matomais keliais, nes gali atsitikti kaip mums – netekti privažiavimo kelio prie savo namų", – karčia patirtimi dalijosi Laura Bendžiuvienė, prieš kelerius metus įsigijusi butą Raudondvaryje, netoli tilto per Nevėžį.

Daugiabučių komplekso gyventojai vieną rytą nustebo pamatę, kad gretima Tilto g., per kurią jie išvažiuoja į tilto prieigas, užtverta elektroniniu pulteliu valdoma užkarda. "Individualaus statomo namo savininkas pareiškė, kad būtent dėl mūsų daugiabučių gyventojų pažėrė žvyro naujam keliui, o sau su kitų kelių privačių namų savininkams pasiima asfaltuotą gatvę", – pasakojo L.Bendžiuvienė.

Ji stebėjosi, kad kelias, į kurią vietos gyventojai nieko neinvestavo, staiga tapo privatus. "Butus mūsų name parduodanti įmonė internete netgi įdėjusi nuotrauką su asfaltuota gatve, kuri, pasirodo, mums jau nebepriklauso", – stebėjosi gyventoja.

Liko tik šunkelis

Kitas kelias, kuriuo siūlo naudotis privačių namų savininkai, yra duobėtas, be to, po liūčių, pasak gyventojų, jis pažliunga ir tampa sunkiai išvažiuojamas. "Maža to, seniūnijoje sužinojome, kad dalis šio kelio patenka į privataus sklypo valdas ir jis nėra net įregistruotas kaip gatvė, nors mūsų namo adrese ji įvardijama kaip Šiaudinės", – teigė L.Bendžiuvienė.

Pagal planą šis kelias turėjo aplenkti privatų sklypą ir susijungti su Tilto g. atokiau nuo nuosavų namų kvartalo. Ši apylanka išvis sunkiai išvažiuojama – tėra tik vėžės pievoje.

Seniūnija, išklausiusi gyventojų skundą, kreipėsi į Raudondvario policijos nuovadą. Jos viršininkas Egidijus Druktenis sakė, kad gyventojai neturi teisės statyti užkardų gatvėse. "Galima nereaguoti tik į tokias užtvaras, kurios statomos prieš aklagatvius ir tam neprieštarauja nė vienas gyventojas", – aiškino viršininkas.

E.Druktenis apie pastatytą užkardą pranešė Kauno rajono administracinių ginčų komisijai. Ji turės įvertinti, ar tai nėra savavaldžiavimas.

Investuotojai – nekalbūs

Projektas "Nevėžio miestelis" pradėtas įgyvendinti prieš penkerius metus. Į statybų teritoriją buvo atvežta apie 5 tūkst. savivarčių žvyro, nes aikštelę reikėjo paaukštinti dviem metrais, kad jos pavasarį neužlietų upė.

Pirmiausia čia pradėjo kilti daugiabutis. "Žadėta, kad bus įrengtos gražios aikštelės vaikams, netgi paplūdimys prie upės", – pasakojo L.Bendžiuvienė. Dabar ji rodo į užžėlusią aukšta žole laukymę, suverstas statybines atliekas prie daugiabučių komplekso.

Per krizę daugiabučius stačiusi įmonė "PG valda" bankrutavo. Ji spėjo pastatyti kelis pastatus, išasfaltavo dalį Tilto g. ir Pakrantės al., pastatė žibintus, įrengė šaligatvį.

Prieš dvejus metus projektą perėmė bendrovė "NS Nevėžio investicijos" ir pavadino jį "Pilies slėniu". Jos vadovas Laimonas Daniliauskas, paklaustas, ką mano apie užblokuotą gyventojams kelią ir nesutvarkytą jiems skirtą gatvę, atsakė nenorįs komentuoti situacijos. "Juk tai asmeniniai dalykai", – tepasakė jis.

Patikslinus, kad gyventojai skundžiasi viešosiomis erdvėmis, jis patikslino, esą tai – privatus projektas. "Ten viskas sutvarkyta", – nukirto vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Visais atvejais lieka kaltas pirkėjas, o kas leido statyti neparuoštoje infrastruktūroje namus - nekaltas.

Bet...

Bet... portretas
Galima tik užjausti lengvabūdžius butų pirkėjus, kurie tiki žodiniais pažadais. Jie vis dar tiki, kad sąžinė visiems yra šventas žodis.

Bet...

Bet... portretas
Galima tik užjausti lengvabūdžius butų pirkėjus, kurie tiki žodiniais pažadais. Jie vis dar tiki, kad sąžinė visiems yra šventas žodis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių