Prie Kedžių namo Garliavoje – Biblijos skaitymai

Klonio gatvėje nuo praėjusio penktadienio sklandė gandai, kad sekmadienį tikėtinas dar vienas bandymas atskirti mergaitę nuo globėjos Neringos Venckienės ir senelių Kedžių. Buvo kalbama apie baltu autobusiuku planuojančią atvykti šturmo grupę.

Sekmadienį apie pietus Klonio gatvėje būriavosi kelios dešimtys žmonių. Kas nors nuolat čia atvažiuodavo, pasidairydavo ir vėl išvažiuodavo. Netoliese budinčio policijos ekipažo pareigūnai kartais į susibūrusius žmones žvelgdavo prie akių prisidėję žiūronus.

Kunigas, partijos „Drąsos kelias“ pirmininkas Jonas Varkala surengė Biblijos skaitinius, kuriose pagrindinis dėmesys buvo skirtas Kristaus suėmimui, kankinimams  ir Judos išdavystei.

J. Varkala, cituodamas Šv. Evangeliją pagal Matą, sakė, jog vyriausiojo kunigo Kajafo rūmuose susirinko aukštieji kunigai, kurie tarėsi, kada reikėtų Jėzų suimti. Buvo nuspręsta: tik ne per šventes, kad liaudyje nekiltų sąmyšio.

Šią Biblijos vietą interpretavę klausytojai vylėsi, kad per Didįjį sekmadienį nebus nuspręsta atskirti mergaitės nuo globėjos ir senelių.

Prie Kedžių namo budintiems žmonėms J. Varkala citavo Jėzaus žodžius, kad reikia nuolat budėti ir kad, deja, dažnoje draugijoje neišvengiamai atsiranda Judas. Kunigas perskaitė ištrauką apie Judo išdavystę, po kurios Kristus buvo suimtas ir nukankintas.

Klonio gatvėje vaikščiojantys ir prie krosnimi paverstos metalinės statinės besišildantys žmonės, kaip ir kasdien, buvo vaišinami arbata, sumuštiniais ir sausainiais.

Tarp budėtojų pasirodė ir mergina, kurį praėjusį šeštadienį dėl išsekimo neteko sąmonės ir buvo išvežta greitosios pagalbos tarnybos medikų.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

ASSSS

ASSSS portretas
dieve dieve ko tas vaikas ten tik nemato:(greiciau laimute pasiimk ja

JUS

JUS portretas
violetiniai isgamos-melstis reikia baznycioje

tai

tai portretas
ko jusu taip mazai?????????
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių