Prie Kauno pilies – jubiliejinė „Operetė Kauno pilyje“

Antradienį vakare prie Kauno pilies susirinko vokalinės sceninės muzikos gurmanai. Juos pasitiko dešimtys dainininkų.

Greičiausiai dėl lietaus ne visos žiūrovams skirtos kėdės pilies papėdėje buvo užimtos, tačiau šimtai kauniečių ir miesto svečių gausių kritulių nepabūgo. Į festivalį jie atėjo apsiginklavę skėčiais.  

Šiemet pirmą kartą festivalis organizuojamas truputį kitoje vietoje, nes tradicinėje „Operetė Kauno pilyje“ vietoje pavasarį buvo pastatytas tiltas.

„Mums buvusi vieta mielesnė, nes ten festivalis vyko 9 metus. Tačiau žiūrovams vietos daugiau, ji patogesnė“, – sakė festivalio meno vadovas Gediminas Maciulevičius.

Tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“ organizuojamas jau dešimtą kartą. Jis pelnė ne tik Lietuvos muzikos gurmanų, bet ir tarptautinę šlovę. Tai yra pirmasis panašus festivalis Rytų Europoje.

Ant „Operetė Kauno pilyje“ scenos jau dainavo kone 200 dainininkų iš Lietuvos ir 18 užsienio šalių. Organizatoriai teigia, kad į jubiliejinį renginį pavyko pakviesti visus anksčiau festivalyje dalyvavusius svečius.

Dešimt metų festivalį organizuojantys žmonės teigia pasiekę tą lygį, kurio siekė.

„Atsirado balsingesnių dainininkų. Dabar mes turime pasirinkti, ką kviesti, o anksčiau kviesdavome visus galinčius dainuoti ant scenos“, – prisiminė G.Maciulevičius.

Prie pilies operetės mėgėjai rinksis ir trečiadienį.


Šiame straipsnyje: Operetė Kauno pilyje

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha

cha cha portretas
...............pasieke lygi, koki norejo????? bet nepasieke, .................

Luka

Luka portretas
Kelis kartus nelijo, ką? Darot šventę ir tikrai gražią kultūrinę šventę(kokių yra kaune retenybė) ir kokiu tiksklu ? ir asilui aišku kad tokiu oru nekomfortas. Darykit po perkūnais palapines, laikinus stogelius. jau negana to kaskart vip ložėm išskirstot žmones į luomus. organizatoriams matomai dzin.susirinko pinigus už renginį ir jiems gerai.O dainininkams-dirbo ruošėsi, sielą atidavė ir dėl penkių pensininkų... Bet kam po paraliais tada apskritai daryt?

nepraleidžiantis

nepraleidžiantis portretas
lietus gadino renginį, bet solistai pataisė nuotaiką- pagarba organizatoriam, kad ir sunkmetį suorganizavo- surado rėmėjų. Tik kam tas tiltas prie pilies- viską gadina, kiek su kuo bekalbėtum. kada tie architektai baigs žaidimus - dėl pinigų. Tas pats kaip'" stiklainis "Laisvės al.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių