Prie Kauno pilies baigiamas įrengti tūkstančio vietų amfiteatras

  • Teksto dydis:

Kauno pilies gynybinio griovio šlaite baigiamas įrengti daugiau kaip tūkstančio sėdimų vietų amfiteatras. Darbus planuojama baigti iki gegužės 19-21 dienomis vyksiančių Hanzos dienų.

Pagal įmonės „Kauno planas“ parengtą techninį projektą, 1100 sėdimų vietų amfiteatras bus įrengtas Papilio gatvės šlaite, netoli Šv. Jurgio Kankinio bažnyčios. Ant stacionarių metalinių konstrukcijų bus montuojamos sėdimos vietos, pagamintos iš aplinkos poveikiui ir vandalizmui atsparių medžiagų. Iš viso ketinama įrengti tris laiptų juostas, kiekvieną iš jų sudarytų po 15 eilių.

„Kauno pilies prieigose kasmet vyksta įvairūs renginiai, sutraukiantys tūkstančius kauniečių ir turistų. Amfiteatrai atliks paprastą, tačiau svarbią funkciją – žmonėms renginių metu nereikės sėdėti ant žolės ar kliuvinėti vaikščiojant po šlaitą, o ekskursijų metu didelės turistų grupės turės kur patogiai atsisėsti“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Prie Kauno pilies kasmet vyksta Hanzos dienų renginiai, festivalis „Operetė Kauno pilyje“, švenčiamos valstybinės šventės, vyksta Pažaislio muzikos festivalio koncertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Kauno

to Kauno portretas
Azuolyno ir Dainu slenio tvarkymas/rekonstrukcija numatyta kartu su stadiono ir hales rekonstrukcija, tad dar reikes apie ~1 metus paluketi. Na bet nereikia pykti, vis tiek siais metais trys parkai kardinaliai rekonstruojami, kas jau nebuvo daryta desimtmeciais. Tad greitai ateis ir kitu parku eile.

Kauno

Kauno portretas
agonija...........nesugeba sutvarkyt Dainų slėnio amfiteatro tai puolė pilies prieigas griaut - tas pats kaip protėvių kapus naikint jų vietoje vaikų žaidimų aikšteles įrengiant

šaunu

šaunu portretas
tikrai labai reikalinga,per renginius nera kur apsisesti galetu buti ir daugiau suoliuku
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių