Prie Kauno klinikų bus mažiau vietų automobiliams, nei tikėtasi

Ilgai lauktos daugiaaukštės automobilių aikštelės statybos prie Kauno klinikų gali prasidėti jau šią vasarą. Deja, ji bus gerokai mažesnė, nei buvo planuota anksčiau.

Parkavimo problemos

Į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninę atvykstantiems pacientams ir jų artimiesiems galvą sopa ne tik dėl sveikatos problemų – jiems tenka ieškoti vietos, kur palikti automobilius.

Aplinkiniai gyventojai jau seniai dūsta nuo automobilių, bet miesto valdžia tik skėsčioja rankomis, mat nieko negali padaryti. Kai kuriose gatvėse Kauno klinikų prieigose buvo apribotas automobilių statymas ir leista juos palikti tik vienoje gatvės pusėje.

Aplink šios ligoninės teritoriją renkama vietinė rinkliava, tačiau  laisvų vietų vis tiek nelieka. Situacija šiek tiek geresnė tik prie Skubios pagalbos skyriaus, nes prie jo įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė.

"Norėdami išspręsti pacientų, atvykstančių gydytis į Kauno klinikas, automobilių parkavimo problemą bei užtikrinti saugų ir patogų susisiekimą, ketiname statyti daugiaaukštę automobilių saugyklą. Įvažiavimas į daugiaaukštę aikštelę numatomas iš Sukilėlių prospekto", – apie planus sakė LSMU ligoninės Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Eglė Audickaitė.

Projekto eiga

Apie daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę kalbama seniai, bet tik pernai ėmė aiškėti, kokia ji bus.

E.Audickaitė tikino, kad čia bus įdiegtos modernios parkavimo palydos, informavimo, vaizdo stebėjimo sistemos. Iš naujosios daugiaaukštės automobilių aikštelės pėstiesiems taip pat bus patogu pasiekti pačias Kauno klinikas. Numatyta, kad iki pastatų bus nutiestas patogus stogu uždengtas pėsčiųjų takas.

"Naujoji aikštelė turėtų padėti išspręsti ir Kauno klinikų darbuotojų automobilių parkavimo problemą. Numatoma, kad daugiaaukštės automobilių saugyklos statybos galėtų prasidėti šių metų vasarą. Viso projekto vertę bei aiškesnį statybos pradžios ir pabaigos terminą bus galima nustatyti parengus techninį projektą ir įvykdžius statybos darbų pirkimo konkursą", – tikino Klinikų atstovė.

Anot jos, šiuo metu tikslinamas detalusis planas, rengiami techninio projekto sprendiniai. Taip pat stebimas beveik viso Sukilėlių prospekto automobilių srautas, modeliuojamas ir daugiaaukštės automobilių saugyklos poveikis miesto eismui bei aplinkinėms teritorijoms.

Tilps mažiau

Papildomos automobilių statymo vietos prie Kauno klinikų labai reikalingos, tačiau jų bus mažiau, nei planuota. Iš pradžių planuota įrengti pusę tūkstančio automobilių aikštelę, tačiau dabar skaičius mažinamas beveik perpus.

"Praėjusiais metais, pasikeitus reglamentavimui ir nurodant atsižvelgti į pasikeitusią teisinę bazę bei gyventojų pageidavimus, projektuotojai privalėjo tikslinti sprendinius. Dabar numatoma, kad daugiaaukštėje automobilių aikštelėje tilps iki 300 transporto priemonių", – sakė E.Audickaitė.

Dabar numatoma, kad daugiaaukštėje automobilių aikštelėje tilps iki 300 transporto priemonių.

Sukilėlių prospekte esančiame sklype bus statoma trijų aukštų antžeminė aikštelė. Joje taip pat bus įrengtas ir cokolinis aukštas. Miesto valdžios atstovai apgailestauja, kad pasikeitė planai ir tokioje vietoje bus mažesnė aikštelė, kuri gali ir neišspręsti parkavimo problemų.

"Mes džiaugiamės, kad statys daugiaaukštę aikštelę, bet liūdime, kad ji bus perpus mažesnė, nes dėl didesnės prieštaravo šalia esantys gyventojai", – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai, blet, darykit kaip prie Akropolio - tik ne 4, o 8 aukštų - tilps apie 5000 auto.

aš portretas
Gyventojai protestuoja prieš didesnę aikštelę - o logiškai tie gyventojai nepagalvoja, kad mažesnės neužteks ir automobiliai vis tiek stovės jų kiemuose. Kam statyt tokią, jei iš karto aišku, jog jos per mažai?

Kalnieciai

Kalnieciai portretas
Galiu pasakyti,jau klinikos užkniso,mes nuo klinikų kenciam,į mūsų kiemus stato mašinas,neturim kur savo pastyti,kai grįžtam iš darbų!Purienų g.gyvetojai jau neapsikentę,pasitate zenklus, o Riešutų g.neina praeiti,nors lipk ant mašinų,salygatvio nėra!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių