Prie A.Ūso bylos teismas sugrįš tik rudenį

Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukros tvirkinimu įtariamo mirusio Andriaus Ūso bylos nagrinėjimą tęs rugsėjį.

Kaip teigiama teismo pranešime, taip nuspręsta atsižvelgiant į A.Ūso bylą nagrinėjančių teisėjų, prokuroro, advokatų bei Vilniaus miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovės numatytas kasmetines atostogas ir užimtumą kitose bylose.

Artimiausias posėdis numatomas rugsėjo 13-ąją. Kiti penki posėdžiai numatomi kartą per savaitę (rugsėjo 20, 27, spalio 4, 11 ir 18 dienomis nuo 9 val.).

Artimiausiame posėdyje bus apklausiama L.Stankūnaitė, ko nepavyko padaryti per du paskutinius posėdžius. Į vieną jų moteris neatvyko dėl esą jai iškilusių grėsmių ir prašė galimybės liudyti nuotoliniu būdu.

Paskutinis posėdis, planuotas praėjusią savaitę, buvo atidėtas, nes iki jo likus pusvalandžiui sužinota, jog bylos pirmininkaujantis teisėjas Audrius Cininas pateko į ligoninę.

Sunegalavęs teisėjas į darbą grįžo vakar, pirmadienį.

A.Cininas teigė, kad nustatyti posėdžio datą nėra lengva. „Stengiamės, kad posėdžiai prasidėtų kuo greičiau. Bet sunku suderinti visų užimtumo ir atostogų darbo grafikus“, – aiškino A.Cininas.

Pasak jo, vienas kolegijos teisėjų jau dabar atostogauja, jis pats atostogų išeina nuo liepos 9 dienos. Teisėjas pabrėžė, kad iš karto suderintos penkios posėdžių datos, kad visiems iš anksto būtų „žinoma ir aišku“.

Šios bylos prokuroras Egidijus Motiejūnas teigė, kad byloje liko apklausti dar 20 liudytojų. „Vien bylos pagarsinimas ilgai užtruks. Spėsim gal tik per penkis posėdžius“, – teigė E.Motiejūnas. Todėl vargu, ar byla bus baigta dar šiais metais.

Teisėjas A.Cininas praėjusią savaitę savo „Facebook“ paskyroje neigė gandus, kad jo negalavimas yra sąmokslo dalis, bei tai, kad jam buvo daromas spaudimas dėl L.Stankūnaitės nuotolinės apklausos.

„Po rytinės bylos nuėjau į sporto salę, kad nuimčiau stresą. „Lipdamas į kalną'' pasijutau blogai. Nuvykau į gydymo įstaigą, kur įtarė infarktą. Pervežė į Santariškes, ištyrė, suleido vaistų. Sutvarkė spaudimą. Infarkto nėra. Sąmokslo taip pat jokio nėra. Dabar tiesiog noriu dvi dienas pailsėti„, – rašė teisėjas ir pabrėžė, kad jo niekas nenuodijo, „jokie advokatai, nei garsūs nei negarsūs, kartu su manimi nepietavo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mjo

mjo portretas
O per vasarele ims mergaite ir ''pagydys''.....

cirkas

cirkas portretas
tesiasi....vargsas vaikas.

laparoskopija

laparoskopija portretas
Reikia gerbti Stankunaite uz tai, kad neleido Usui ir kitiems klientams prievartauti savo dukros per analine anga (o gal bijojo pasekmiu?), o tik i burna ir akis leido klientams penius kisti (tokiu budu nebuvo suzalojimu), nes jos sesuo buvo daug zveriskesne- dukra buvo isniekinta per visus galus. Manau, kad abi seserys nekente vyru, nuo kuriu pagimde dukras- del to ir buvo negaila niekinti tu mergaiciu ir uzdarbiauti is ju vaikiskos nekaltybes. Istorija tokia, kad viena is seseru jau supuvo po zeme, o kita dar tik matuojasi graba su juodu pamusalu.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių