Prie arenos pasodintas „Žalgirio“ pergalių ąžuoliukas

Nuo šiandien prie Kauno "Žalgirio" arenos žaliuoja vienu ąžuolu daugiau.

Antradienį pasodintas kauniečių dovanotas stiprybę ir ilgaamžiškumą simbolizuojantis medis, skirtas įamžinti „Žalgirio“ šį sezoną nueitą kelią Eurolygoje.

"Žalgiriui" dėkinga visa Lietuva, o ypač Kaunas. Linkim dar daug pergalių su ta pačiam komanda, tuo pačiu treneriu ir tuo pačiu direktorium", – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, palinkėjęs, kad prie arenos žaliuotų ne vienišas pergalių ąžuolas, o visa jų giraitė.

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas teigė, kad komanda yra nustebusi dėl tokio didžiulio palaikymo. "Norime, kad taip būtų dažniau, faktas", – skambių pergalių tikisi ir P. Motiejūnas.  

"Žalgirio" sporto direktorius Robertas Javtokas ir buvęs Kauno miškų urėdas Saulius Lazauskas.

Sodintas jau gerokai ūgtelėjęs ąžuoliukas, su šaknimis ir šiek tiek žemės sveriantis apie 150 kg. Jo aukštis – 7-8 metrai. Amžius galėtų siekti 15-20 metų. R.Javtokas, paklaustas, kokį svorį gali pakelti, šyptelėjo, kad tiek tikrai nepakeltų. Medelį iki duobės nešė keturi vyrai.

"Žalgiriui" dėkinga visa Lietuva, o ypač Kaunas.

Pergalingą žygį Eurolygoje žalgiriečiai baigė sekmadienį kovoje dėl trečios vietos nugalėdami Maskvos CSKA klubą.

Pirmadienį  į Kauną parskridusiems žalgiriečiams surengtas grandiozinis sutikimas Rotušės aikštėje. Į ją susirinko tūkstančiai gerbėjų.

Šventės metu miesto vadovai žalgiriečiams įteikė simbolines Kauno vėliavas bei pakvietė pakelti šampano taures, padovanotas ąžuoliukas, atstojęs anksčiau dovanotus ąžuolo vainikus. Į galiūną išaugsiantis medelis šiandien ir buvo pasodintas "Žalgirio" namų arenoje.

Be didžiulės euforijos, apėmusius aistruolius ir pačius krepšininkus bei visą klubo personalą, pergalės Eurolygoje atnešė ir nemažą finansinę injekciją į klubo kasą – sąskaita pasipildys 1,17 mln. eurų.

Taip leis „Žalgiriui“ padengti šešiaženklę spragą, apie kurią skelbta sezono pradžioje, kai komanda liko be generalinio rėmėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių