Prie apleisto viešbučio – „vaiduoklių“ protestas

„Saugokit vaiduoklių teises!”, „Vaiduokliai nori turėti savo namus!”, „Vaiduokliai, vienykimės!“ – tokiais plakatais nešini protestuotojai antradienį rinkosi prie nebaigto statyti „Respublikos” viešbučio Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte.

Teatrališku protestu buvo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į valdžios neveiksnumą sprendžiant apleistų pastatų problemą. „Vaiduoklių" vyriausybės posėdyje devyni į baltas paklodes įsisupę „ministrai“ ironiškai svarstė nekilnojamojo turto (NT) mokestį. Jie nusprendė nedidinti mokesčio, kad pastatuose toliau galėtų gyventi vaiduokliai.

Šitaip protestuojai įgėlė NT mokesčius gegužės pabaigoje svarsčiusiai šalies vyriausybei, kuri nepritarė mokesčių tarifo už apleistus pastatus padidinimui iki 3 proc.

Remiantis Aplinkos ministerijos duomenimis, Lietuvoje yra daugiau nei 9 tūkstančiai apleistų pastatų. Daugelis jų kelia grėsmę žmonėms.

Protestuotojų nuomone, iki 3 proc. padidinus mokestį už apleistus statinius, savininkai būtų suinteresuoti juos prižiūrėti, mat sutvarkyti statinį būtų ekonomiškai naudingiau nei mokėti didelį NT mokestį.

Šiuo metu Lietuvos nekilnojamo turto mokesčio įstatyme yra nustatyti mokesčio tarifai nuo 0,3 iki 1 procento NT mokestinės vertės. Kaune jis – maksimalus.

2011 metais Kauno mieste už neprižiūrimą ir apleistą nekilnojamą turtą, apmokestintą 1 procento tarifu, sumokėta 810 108 Lt mokesčių, o tarifą padidinus iki 3 proc., Kauno miesto biudžetas pasipildytų daugiau nei 1,5 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuoliai

šaunuoliai portretas
gerbiu gerą iniciatyvą !!!!

Zmone

Zmone portretas
Iniciatyva tai tikrai gera,bet tiem valdzios nedoreliam visiskai dzin.Jie jau isbande taktika "Sunys loja o karavanas eina"ir deje skersa ant musu.Nieko jie nedarys,jiem labiau rupi savo asmenine gerove.

Go Ghost

Go Ghost portretas
Akcija gera, kaip kad ir duobių akcija gera buvo. Vieningas Kaunas ir toliau rengs pilietiškas akcijas parodyti miestui aktualias problemas. Jei nesiklausys sprendžiant tai bent per pilietiškumą judins - tokia visuomeninės organizacijos paskirtis.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių