Pričiupo turgaus prekeivius, nelegaliai pardavinėjusius vaistus

Kauno policijai įkliuvo nelegaliai vaistais prekiavę turgaus prekeiviai.

Antradienį gavę pranešimą dėl nelegalios vaistų prekybos turgavietėje, esančioje Savanorių pr. 375, pareigūnai atliko patikrinimą. Paaiškėjo, kad pilietė B.G., gimusi 1946 m., turgavietės skyriuje prekiaujanti maisto papildais, taip pat pardavinėjo ir neaiškios sudėties vaistus rusiškais pavadinimais. Patikrinimui paimti 27 pavadinimų vaistai – tabletės, ampulės, tepalai.

Anot policijos, B. G. gresia administracinė atsakomybė dėl neteisėtos farmacinės veiklos. Tokia veikla, jeigu ji nesukėlė sunkių pasekmių ar nebuvo vykdoma stambiu mastu, užtraukia baudą nuo 500 iki 1 tūkst. litų su vaistų ir vaistinių medžiagų konfiskavimu.

Tą pačią dieną policija patikrino vieną iš stoties turguje, Vytauto pr. 6, esančių kioskų, kur buvo prekiaujama maisto papildais. Nustatyta, kad Ž. J., gimusi 1974 m., juos siūlė pirkėjams neturėdama jokių prekių įsigijimo dokumentų, licencijos verstis farmacine veikla. Neturėdama gydytojo receptų, ji taip pat prekiavo rusiškais maisto papildais, vaistais ir tepalais.

Pareigūnai iš viso paėmė 70 pakuočių įvairių rusiškų maisto papildų, vaistų ir tepalų bei 0,2 litro talpos butelį, kuriame buvo bespalvis, turintis alkoholio kvapą skystis – įtariama, kad tai gali būti naminė degtinė. Dėl šio fakto pradėta administracinė byla.

Policija pataria nerizikuoti sveikta ir nesusigundyti pigesniais neaiškios sudėties ir kokybės  vaistais, siūlomais turgavietėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
pabrangs rusiški vaistai.Rizika...

na

na portretas
mūsų babūnė susigundė turgaus vaistais tai sužinojo kiek sveikatos ir pinigų kainuoja renimacija.

L

L portretas
Neaišių neperku, o žinomi ryškiai pigiau negu kokioj Eurovaistinėj. Daugiausiausiai domiuosi papildais, tai juk jei žinai nuo ko jie, tai nenusisnuodysi, o vaistininkams biznis krenta, nes pas juos kaina dviguba. O ką belieka žmogui daryti, jei visur kainos tik kyla, o kažką pastoviai geriu iš papildų, nes jei nieko negersi , tai nuo prasto maisto tuoj visai subyrėsi.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių