Prezidentė Kaune aplankė kurčiuosius ir apžiūrėjo eglę

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį apsilankė Kaune, kur susitiko su kurčiųjų bendruomenės atstovais, dalyvavo moterų lygos konferencijoje. Prezidentė taip pat atvyko į Rotušės aikštę pasigrožėti miesto egle, kuri buvo įžiebta šeštadienio vakarą.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį apsilankė Kaune, kur susitiko su kurčiųjų bendruomenės atstovais, dalyvavo moterų lygos konferencijoje. Prezidentė taip pat atvyko į Rotušės aikštę pasigrožėti miesto egle, kuri buvo įžiebta šeštadienio vakarą, vėliau apžiūrėjo Kauno įgulos karininkų ramovę ir pasirašė svečių knygoje.

Prašo daugiau dėmesio kurtiesiems

„Šiuo metu Lietuvoje gyvena per 40 tūkstančių klausos negalią turinčių žmonių. Burdamiesi į bendruomenes šie žmonės tampa didele pilietine jėga. Valstybė jiems privalo padėti ir užtikrinti galimybes gyventi visavertį gyvenimą", – sakė valstybės vadovė.

Anot prezidentės, šalies institucijos kartu su kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų organizacijomis turi dirbti išvien ir sukurti reikiamas sąlygas klausos negalią turintiems žmonėms. Jiems turi būti sudarytos tokios pačios galimybės, kaip kitiems Lietuvos piliečiams, gauti reikiamą informaciją, siekti mokslo, integruotis į darbo rinką.

Mūsų šalies televizijos kanaluose klausos negalią turintiems žmonėms pritaikytos produkcijos kiekis – vienas mažiausių visoje Europos Sąjungoje.

Prezidentė siūlo, kad nacionalinis transliuotojas kaip įmanoma aktyviau ir greičiau spręstų šią problemą ir subtitruotų didžiąją savo programos dalį, pritaikydamas ją klausos negalią turintiems žmonėms.

Lietuvos kurčiųjų bendruomenę vienija per 15 organizacijų įvairiuose šalies miestuose. Jos dalyvauja įvairiuose ES projektuose, teikia socialines paslaugas, užsiima ugdomąja veikla.

Pasveikino moterų konferencijos dalyvius

Prezidentė Kaune taip pat pasveikino moterų lygos konferencijos „Žymiausios Lietuvos moterys istorijos tėkmėje" dalyvius ir svečius.

„Lietuvos moterys vienos pirmųjų Europoje išsikovojo balsavimo teisę. Tyliai, nelaukdamos paraginimo iš šalies, jos tapo darbštumo, vienybės ir atsakomybės pavydžiu. Savo visuomenine veikla, pažangiomis idėjomis jos dažnai pralenkdavo laiką, kuriame gyveno", – sakė šalies vadovė.

D. Grybauskaitės teigimu, šiuolaikinei moteriai keliami dideli reikalavimai tiek profesinėje veikloje, tiek ir socialinėje erdvėje. Tačiau, net ir susidūrusios su sunkumais, jos nepasiduoda ir siekia lygybės, išsilavinimo, sugeba atskleisti savo talentus ir apginti savo teises.

„Savo veikla jūs įkvepiate mus visus saugoti ir puoselėti Lietuvą – drąsiai ir kūrybingai skleidžiate esmines žmogiškas vertybes savo šeimose, visuomeninėje veikloje ir kasdieniuose darbuose", – sakė valstybės vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Galit siusti kiek norite mūsų PREZIDENTĖ IR GRAŽI IR PROTINGA .SĖKMĖS JAI IR STIPRYBĖS .

neoilėraštis

neoilėraštis portretas
Eglutė nei skarota,eglutė nei žalia,ne meškutė gauruota ją lanko Kaune...

tam l.a.

tam l.a. portretas
pirmiausia, tikrai tavo šeimoje viskas blogai, nes tik mažaraštis ir nevisprotis gali taip chamiškai elgtis savo Respublikos prezidentės atžvilgiu. Jei toks esi tik dėl savos genetikos, tai jau tokiu ir nudvėsi, o kad būtų tau aiškiau, palyginimui parašysiu - ir prezidentas AMB, ir prezidentas V.Adamkus turėjo šeimas. Pasakyk, kuris padarė daugiau nei D.Grybauskaitė? Ką jie gero ir apčiuopiamo padarė Lietuvai? Ar kovojo su teisėsaugos klanais, oligarchais, energetikais, ar įvardijo rusiją tikru vardu? Ne, tik pataikavo ruskiams, vagims ir kitokiems pilkiesiems kardinolams. Todėl neaiškink, kad tau blogai, kad dideli mokesčiai ir pan. Reikėjo dirbti taip ir tiek, kad dabar galėtum gyventi geriau, o jei tingėjai, tai gyvenk iš tiek, kiek tau priklauso. Net neabejoju, kad ruskiai tau moka už čia skelbiamus komentarus. O jei moka, tai ir turi iš ko gyventi.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių