Prekybinio ploto poreikis Kaune – didelis

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto (NT) ekspertai ir prekybininkai sutaria – Kaune kokybiško prekybinio ploto poreikis auga ir toliau turėtų didėti, todėl investuoti į naujų patalpų statybą ar atnaujinimą apsimoka.

Po truputį mažėjantis nedarbas ir didėjantys gyventojų atlyginimai leidžia tikėtis tolesnio nuosaikaus mažmeninės prekybos augimo, todėl ir investicijų šioje srityje galima sulaukti didesnių.

NT ekspertai pastebi, kad Lietuvos didmiesčiuose prekybinių plotų paklausa yra pakankama, tad pasitraukusių nuomininkų vietą gana greitai užima nauji, o neužimtų patalpų lieka nedaug. Ne išimtis ir Kaunas – čia dėl užsienio investicijų gerėjant darbo rinkos situacijai yra sąlygos ir tam tikram prekybos apimčių augimui.

„Kaune kuriasi užsienio kapitalo kompanijų paslaugų centrai, kuriamos brangesnės darbo vietos, todėl gyventojai turi daugiau lėšų. Kokybiškų prekybinių patalpų poreikis tikrai yra. Žinoma, labai svarbi pati vieta. Dažnai prekybinių patalpų ieškoma miesto centre, prie pagrindinių gatvių arba dideliuose prekybos kompleksuose – ten, kur garantuoti dideli žmonių srautai. Aktuali ir patalpų būklė: greičiau išnuomojamos renovuotos, naujos patalpos“, – sakė Kristina Martišiūtė, NT agentūros „011” Verslo klientų skyriaus vadovė.

Prekybininkų atstovai gali tik patvirtinti šiuos pastebėjimus. Štai didžiausias prekybos kompleksas Kauno regione toliau plečiasi. Prekybos miestelis „Urmas“ pernai įsigijo KTU Maisto instituto pastatą su dar 15 tūkst. kv. m naujų patalpų ir atnaujino daugiau kaip 13,5 tūkst. kv. m savo senojo prekybinio ploto. Taigi, nuo pernai prekybos miestelio plotas padidėjo beveik 17 proc. ir išaugo iki 105 tūkst. kv. m.

„Nauji nuomininkai iš užsienio atsiveža ne tik naujų verslo idėjų. Jų ir požiūris į produkcijos pateikimą, klientų aptarnavimą visai kitoks. Jiems reikia kokybiškų, modernių, estetiškai atrodančių patalpų. Kitas labai svarbus dalykas pradedančiam prekybininkui – stabilus ir didelis pirkėjų srautas. Kadangi abu šiuos dalykus galime pasiūlyti, norinčiųjų įsikurti mūsų prekybos miestelyje išties netrūksta“, – sakė „Urmo“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Šiemet buvo atnaujintas prekybos miestelyje įsikūręs Centrinis Kauno turgus, kuriame dirba per 500 prekybininkų ir Geltonoji galerija, kurioje įsikūrusios daugiau kaip 100 įvairių parduotuvių. Netrukus duris atvers ir atnaujintos 17-oji ir 18-oji pekybos salės, užimančios virš 2 tūkst. kv. m plotą ir esančios miestelio Rytinėje galerijoje. Čia pradeda kurtis tokios parduotuvės kaip „Prosport“, „Batų centras“, „Žaislų išparduotuvė“, „Poppri“, taip pat veiks ir „Hop Doc Bistro“.

Iš viso šio prekybos komplekso teritorija užima 18 ha, o patalpų plotas siekia 105 tūkst. kv. m. Kasdien čia apsilanko vidutiniškai po 25 tūkst. lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada

kada portretas
sutvarkys ALEKSOTO ir STOTIES turgavietes? gėda miestui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių