Prekybininkai tvirtina: pirkėjų srautas per boikotą nesumažėjo

Šiandien - pirmoji akcijos „Neikim į parduotuves“ diena. Ši akcija socialiniuose tinkluose sulaukė didelio palaikymo, tačiau prekybos centrai, nors buvo viliamasi, atrodo, neištuštėjo. 

Krovėsi pilnus vežimėlius

Akcijos iniciatoriai ragino žmones bent tris dienas boikotuoti didžiuosius prekybos centrus: juose nesilankyti ir nieko nepirkti. Ši iniciatyva kilo kartu su pasipiktinimo išaugusiomis kainomis banga.

Feisbuke daugiau kaip 100 tūkst. žmonių pasižadėjo tris dienas į prekybos centrus nekelti nė kojos.

Neaišku, keli iš jų į savo pažadą šiandien nusispjovė, tačiau apsilankius keliuose Kaune, Savanorių pr., esančiuose prekybos centruose, neatrodė, kad šiai akcijai pritariama masiškai. Tarp prekystalių, lentynų ir prie kasų spūsčių ir eilių nebuvo, bet norinčiųjų apsipirkti netrūko.

„Nieko nežinojau apie tokią akciją“, - nustebo pagyvenusi moteris, prisikrovusi pilną prekių vežimėlį. Ji tuoj pat patikino, kad labai pritarianti iniciatyvai protestuoti prieš dideles kainas ir ryžtingai nusprendė: „Viskas, rytoj į parduotuvę neinu!“

Prie kitos kasos laukęs vyras irgi nustebo išgirdęs apie akciją. „Šiandien pirma diena, kai esu grįžęs. Nieko negirdėjau“, - sakė Jonas, jau 15 metų gyvenantis JAV ir į Lietuvą grįžęs mėnesiui atostogų.

Jis pastebėjo, kad čia daug kas yra brangiau, nors pragyvenimo lygis – daug žemesnis nei JAV. „Sveiko maisto parduotuvėlėse kainos, aišku, didelės ir ten“, - kalbėjo Jonas. Išskirtinės maisto prekės taip pat nepigios. Jis pateikė pavyzdį, kad, pavyzdžiui, už lietuviškos duonos kepaliuką prašoma 3,6 dolerio.

Pasiteiravome, ar JAV kartais nebandoma protestuoti prieš kainas prekybų centruose, jis nusijuokė, kad ten nėra kada pykti, nes reikia dirbti.

Pritaria, bet išalko

Prekybos centre sutiktas dirbantis studentas Gytautas sakė žinojęs apie akciją ir jai pritariąs, tačiau prireikė maisto. „Niekur nesidėsi. Valgyt norisi. Vakar nespėjau užsipirkti“, - sakė prekes krepšelyje nešęsis vaikinas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas2016

Kaunas2016 portretas
Zmones neikit isviso i prekybos centrus apsilankykite turguje arba lenkijoje tada paziuresim ka jie teigs po menesio

arte

arte portretas
to ir buvo galima tikėtis, kad akivaizdų faktą neigs. Žmonės irgi vaikšto po parduotuves ir mato kiek anksčiau buvo ir kiek dabar. Tikrai niekas nesitikėjo, kad salės bus tuščios, tačiau, kad apytuštės tai faktas.

Q

Q portretas
O ką gi jiems daugiau sakyti?Manote,kad po 3-jų dienų jie mums praneš tikslų pirkėjų skaičių?Nepasakys,kaip kad nepasako savo antkainių dydžio.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių