Prekybą Kauno Stoties turguje atgaivins rekonstrukcija?

  • Teksto dydis:

Dėl besitraukiančios prekybos pramoninėmis prekėmis bene seniausio Kaune Stoties turgaus pardavimo pajamos pernai traukėsi 2 proc. - 2015 metais apyvarta siekė 0,455 mln. eurų, tačiau tikimasi, kad ją atgaivins rekonstrukcija, praneša "Verslo žinios".

"Gyventojų mažėja dėl emigracijos, mažėja ir vyresnių pirkėjų perkamoji galia, o Kauno jaunimas keliauja į prekybos centrus. Atitinkamai nėra paklausos, mažėja ir prekiautojų", - dienraščiui sako Stoties turgaus direktorius Saulius Tumonis.

Kauno savivaldybei priklausantis Stoties turgus daugiausia gyvena iš gėlių ir vainikų prekybos. Ir tikisi, kad prekybą kitomis prekėmis atgaivins suplanuota turgavietės rekonstrukcija: bendrovė ketina investuoti preliminariai 1,5 mln. eurų ir turgavietę uždengti stogu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,

,, portretas
Kai tokie buki direktoriai, tai ko norėt... "mažėja ir vyresnių pirkėjų perkamoji galia". Tai dėl to mažėja apyvarta? Ne, nes pensininkai nenustoja valgyt, jie tiesiog mažiau nuperka, tačiau išleidžia tiek pat (šnekam apie apyvartą). Tačiau jeigu truguj dvigubai brangiau nei parduotuvėj, tai tie pensininkai eina į prekybcentrį ir va dėl to mažėja turgaus apyvarta. Niekas nekaltas, kad turguj kainas nustatinėja pagal mėnulio fazę, dėl to ir mažėja ten noras eit

Vika

Vika portretas
Ta turgu reikia naikinti,nes tai kaip votis miesto centre arba rekonstruoti,kad butu grazus ir tvarkingas. Seniai nebeuzeinu i sita turgu. Prieigos baisios,o juk salia Gelezinkelio stotis. Na,ir koki vaizda susidaro atvykeliai? Apsniaukstas turgus,duobeti priejimai ir nusiure kampiniai manai abipus Vytauto prospekto. Tie pastatai turi buti kuo greiciau atremontuoti ir negadinti miesto ivaizdzio,o turgus iskeltas arba rekonstruotas. Gana tu siukslynu miesto centre!

samot to centras idijotui

samot to centras idijotui portretas
Salia yra YKI ,varyk i ten. Durnas tu visam sviete tugus egsistuoja
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių