Praneša kauniečiai: Savanorių prospekto kalną geriau aplenkti

  • Teksto dydis:

Jau kuris laikas nuo pat įvažiavimo į Kauną iki miesto centro besitęsiančiame Savanorių prospekte zuja darbininkai. Kauniečiai viešoje erdvėje vis dalijasi informacija apie laikinus eismo ribojimus, viešojo transporto tvarkaraščių pakeitimus, o šiandien pasirodė informacija, kad vairuotojai būtų atidesni važiuodami Savanorių pr. kalnu.

„Aplenkite Savanorių prospekto kalną“, – prie įkeltos nuotraukos socialinio tinklalapio „Facebook“ grupėje ragino kaunietis Ričardas.

Vyras užfiksavo, kad kalno papėdėje jau prasideda skiriamųjų ženklų išdėstymas, čia matyti ir speciali kelio asfaltavimui reikalinga techninė įranga. Kauniečio nuotraukoje galima pastebėti ir nuardytą dalį asfalto, o likusi įgriova neretai vairuotojus priverčia sulėtinti greitį. 

Dėl šios priežasties judraus prospekto pradžioje gali susidaryti eismo spūstys.

Portalas primena, kad nuo balandžio mėnesio prasidėjo svarbiausios Kauno gatvės rekonstrukcija. Iki metų pabaigos bus pakloti nauji šaligatviai, o per visą prospekto ilgį bus nutiestas naujas dviračių takas. Tvarkant šaligatvio zoną bus pasėta nauja veja, įrengtas modernus LED apšvietimas, pakeistos susidėvėjusios troleibusų kontaktinio tinklo atramos.

„Iš esmės eismo tvarka Savanorių prospekte nesikeis, tiesiog sankryžos taps labiau matomos, saugesnės ir pralaidesnės. Be to, šviesoforuose bus įdiegti modernūs valdikliai, kurie reaguos į automobilių srautus ir padės užtikrinti, kad eismas vyktų dar sklandžiau“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tame ir BĖDA kad NIEKAS NIEKO netvarko, TIK griauna! Kam tai naudinga, kam Kaunas užstatytu liks?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Raso visokie konservu ziurkes. Dziaukites kad yra kas tvarko. 20metu merdejo kaunas db po 4metu keiciasi neatpazystamai. Aciu merui

Orka

Orka  portretas
Man įdomu, kaip nekurie komentatoriai įsivaizduoja pvz buto remontą?..
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių