Prakartėlėje jau įsikūrė avys

Penktadienį Kauno Rotušės aikštėje įrengta prakartėlė, kurioje apsigyveno pora avelių. Jau penkioliktą kartą prakartėle pasirūpino Seimo narys Kazys Starkevičius.

Penktadienį Kauno Rotušės aikštėje įrengta prakartėlė, kurioje apsigyveno pora avelių. Jau penkioliktą kartą prakartėle pasirūpino Seimo narys Kazys Starkevičius.

„Džiugu, kad besilankantieji neniokoja dekoracijų. Per penkiolika metų teko keisti tik vieną skulptūrėlę“, – džiaugėsi K. Starkevičius.

Be avies Sigutės ir jos ėriuko, prakartėlėje stovi tautodailininko Algirdo Jasiulionio iš ąžuolo išdrožtos Trijų Karalių skulptūros, ėdžios, kuriose paguldytas kūdikėlis Jėzus.

Prakartėlėje įrengta vaizdo kamera. Tiesa, jos tikslas ne vien apsaugoti, bet ir suteikti galimybę čia vykstantį gyvenimą stebėti internetu.

Prakartėlė bus pašventinta Kūčių vakarą ir tradiciškai puoš Rotušės aikštę iki pat Trijų Karalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senas miestas

Senas miestas portretas
Gyvūnų mylėtojau, nė viena avis nei susirgo, nei stresu skundėsi. O vaikams džiaugsmas.

O aš

O aš portretas
dar kartą klausiu: Uždraus vieną kartą kas nors gyvus padarus aikštėse kankinti žioplių pramogai ir džiaugsmui ar neuždraus?! Jei žmonėms patinka pyškinimas, stūgavimas, klykavimas ir panašios linksmybės, tai dar nereiškia, kad tokios "linksmybės" ir gyvuliams patinka. Normaliam gyvuliui tai baisus stresas. Bet ką darysi, kai dievoti žmogėnai nori besikankinančiais visai netinkamoje jiems aplinkoje gyvulėliais džiaugtis... Gyvūnų teisių gynėjams tai kažkodėl nerūpi. Kad jums patiems šventės tokios būtų, kaip tiems gyvulėliams, kurių kančiomis gėritės!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių