Prakartėlėje apsigyveno avis ir ėriukai

Šv. Kūčių popietę Rotušės aikštėje įrengtoje prakartėlėje apsigyveno avytė ir ėriukai. Politikas Kazys Starkevičius džiaugdamasis atsiduso, kad prieš šventę vis dėlto pavyko sulaukti ir ėriukų.


 

Kūčių popietę Kauno Rotušės aikštėje įrengtoje prakartėlėje apsigyveno avis ir ėriukai. Politikas Kazys Starkevičius džiaugdamasis atsiduso, kad prieš šventę vis dėlto pavyko sulaukti ir ėriukų.

"Jau galvojau, kad prakartėlėje apsigyvens tik avytė, – prisipažino K. Starkevičius. – Laimė, šeštadienį ji apsiėriavo. Būtų liūdna, jei prakartėlėje šiemet ėriukų nebūtų."

Nuo 2000 metų (jos nebuvo tik vienais metais) prakartėlę su avytėmis ir ėriukais miestui įrengiantis politikas šiemet dovanojo du ėriukus ir avį.

"Namelis atrodo linksmiau, jo kraštai nudažyti baltai, prakartėlę derinome su bendru Rotušės ir eglutės papuošimu", – neatsitiktinai karpinius prakartėlei parengė tie patys tautodailininkai.

Ketvirtadienį apie 12.30 val. avį Elenytę ir du ėriukus (vienas jų pavadintas Kalėdaičiu) į Rotušės aikštę iš Rokų, kur gyvena K. Starkevičius, atvežė politiko sūnus Kazimieras.

Šienu kvepiančią prakartėlę ir jos gyventojus netrukus apspito suaugusieji ir vaikai.

Dar viena prakartėlė tradiciškai įrengta Vilniaus gatvėje – prie Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo Arkikatedros bazilikos. Tai – Garliavoje gyvenančio žinomo skulptoriaus, tautodailininko ir BBC televiziją sužavėjusio Adolfo Tereciaus kūrinys.

Šv. Kalėdų naktį ten bus įkeltas ir kūdikėlis Jėzus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

regina

regina portretas
nezinau kaip kaune.vilniuje bernardinu baznycioje avys salo ir labai stresavo.gaila ziureti.tokie vaizdai man kelia siurpa.

Pen, 2015-12-25 14:27 tambedieviui

Pen, 2015-12-25 14:27 tambedieviui portretas
nueik i baznycia.tada rasyk komentarus

Vegetarei

Vegetarei portretas
Jeigu labai gražu ir nestresuoja, gal gerbiamoji pati norėtumėte tokioje prakartėlėje bent pusdienį pasėdėti?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių