Pradinukai Ąžuolyną išmargino tautiškais piešiniais

  • Teksto dydis:

Kauno pradinių klasių pedagogai istorijos pradmenis savo auklėtiniams diegia ne vien iš vadovėlių. Minint Lietuvos valstybingumo šimtmetį mažieji kauniečiai pakviesti į kasmetinę piešimo ant asfalto parodą „Mano Lietuva“.

Trispalvės motyvai, Gedimino pilis, šeima – tai vieni dažniausiai vaikų peizažuose atsispindėjusių akcentų, kreidelėmis išpieštų ant Ąžuolyno pėsčiųjų tako, greta S. Dariaus ir S. Girėno paminklo. Padedami tėvų ir mokytojų projekto dalyviai davė laisvę savo fantazijai papildydami piešinių kompozicijas mūsų valstybei reikšmingais simboliais bei istoriniai objektais.

„Labai simboliška, kad valstybingumo šimtmečio proga turime bemaž šimtą piešiančių vaikų. Kai kurie čia atvyko su sesėmis, broliukais, o dar smagiau matyti, kaip vaikams talkina tėvai bei kiti suaugusieji. Tai ne tik atrakcija, turiningas laiko praleidimas, bet sykiu ir žaismingas būdas pažinti mūsų istoriją.

Be to, vienas iš prigimtinių šio renginio tikslų – suburti mokinius, jų tėvelius ir mokytojus kurti, bendrauti ir dirbti išvien ne tik mokyklos suole ar namuose, bet ir tokiose atvirose miesto erdvėse“, – pasakojo viena iš šios iniciatyvos autorių, Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos pradinių klasių mokytoja Dalia Karvelienė.

Šiemet į kolegų kvietimą atsiliepė 31 mokytoja iš 11 Kauno miesto ugdymo įstaigų.

Jau vienuoliktus metus iš eilės rengiamos akcijos sumanytojai – iniciatyvūs Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos pedagogai, susibūrę į sąveikos tobulinimo iniciatyvinę grupę „Vaikas – mokykla – šeima“. Pasak idėjos autorių, šis renginys kasmet įrodo, kad gražiems sumanymams nereikia didelio biudžeto, bet kur kas svarbesnis nuoširdus noras ir užsidegimas nuveikti daugiau nei vien tik priklauso būnant darbo kabinete.

Visi parodos dalyviai patys pasirūpino pagrindine piešimo priemone – įvairiaspalvėmis kreidelėmis. Tuo metu organizatoriai piešinių parodą vainikavo bendru visų projekto dalyvių šokiu, muzika ir žaidimais. Siekiant sustiprinti motyvaciją grįžti į Ąžuolyną ir kitąmet, šventės dalyviai apdovanoti saldžiais prizais už piešinių originalumą ir individualius kūrybinius sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,

..., portretas
snukutis pas pradinuka neprastas.

Dabar tokie vyrai

Dabar tokie vyrai portretas
Vadinami pradinukais?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių