Portalo svečiai – daugiabučių administravimo įmonių vadovai

Šiandien portale kaunodiena.lt svečiavosi Vida Naudžiūnienė, „City Service“ („Dainavos būsto“) regiono vadovė, Jolanta Volteraitytė, „Namų priežiūros centro“ („Šilainių būsto“) vadovė, ir Vytautas Junevičius, „Žaido“ („Kauno centro būsto“) vadovas. Jie sutiko atsakyti į skaitytojų klausimus apie pasikeitimus įmonėse, įdiegtas naujoves, kitas daugiabučių namų aptarnavimo aktualijas.

– Kokių pasikeitimų numatote įmonėse?

Naujovė, turėjusi didžiausią įtaką klientų aptarnavimo gerinimui, yra biuro pertvarkymas. Įrengėme biuro priimamuosius – dabar darbas vykstas daug sklandžiau. Administratorė pasitinka klientus, juos išklauso ir, įvertinusi situaciją, nukreipia į atsakingą darbuotoją. Išvengiame situacijų, kai klientas yra siunčiamas „pirmyn – atgal“. Taip sutaupome nemažai laiko, kurį galime skirti bendravimui su  klientais. Per savaitę tai sutaupo vidutiniškai apie 5 val. vadybininkų darbo laiko, per dieną – apie 1 val. Taip pat įrengėme atskirą kabinetą klientų priėmimui, vadybininkų darbo erdvę pritaikėme bendravimui su gyventojais, pakabinome stendus informacijai talpinti, įrengėme stendą su inžinerinių, elektros tinklų pavyzdžiais.

Savo įmonėse įdiegėme šiuolaikiškas dokumentų tvarkymo, apskaitos, aptarnavimo sistemas, nuosekliai dirbame siekdami didesnio veiklos efektyvumo. Tos sistemos naudingos ne tik įmonei, bet ir gyventojams.

– Kodėl keičiate pavadinimus? Ar dėl to, kad reikalavo kalbininkai?

Pavadinimai keičiami ne dėl kalbininkų reiklavimų. Šios bendrovės namus aptarnauja konkrečiose seniūnijose: Dainavoje, Šilainiuose ir Centre, todėl buvo logiška pasirinkti gyventojams artimą pavadinimą. Pokyčiai taip pat buvo susiję su vidiniu atsinaujinimu.

Pokyčiams buvo pribrendęs metas: pagerinome teikiamų paslaugų kokybę ir aptarnavimą. Įmonėje vienas po kito įgyvendiname darbo efektyvumą didinančius sprendimus. Sukūrėme ir įdiegėme šiuolaikiškas apskaitos, aptarnavimo, dokumentų tvarkymo sistemas.

– Ar keičiasi sąskaitų apmokėjimo tvarka?

– Sąskaitų apmokėjimo tvarka nesikeičia. Sąskaitas galite apmokėti Jums įprastu būdu – naudojantis el. bankininkystės sistema ar kitu patogiu būdu: mokant „Maxima“ parduotuvių kasose, loterijos „Perlas“ terminaluose, savo banko skyriuje.Mokėjimas turi būti adresuotas „City Service“, „Žaidui“ arba „NPC“ – tai yra bendrovės juridinis pavadinimas. Jis nepasikeitė.

– Kas yra techninė priežiūra? Moku pinigus, o niekas nevyksta, nieko nedarote? Pinigų nuolatos trūksta, kodėl turiu už viską papildomai mokėti? Pateikit ataskaitą.

– Techninė priežiūra yra namo pamatų, sienų, perdangų, stogų, balkonų, laiptinės, fasadų, elektros instaliacijos, šalto vandens vamzdynų, buitinių ir lietaus nuotekų kanalizacijos profilaktinė priežiūra ir smulkių defektų šalinimo darbai, visą parą budinčios avarinės tarnybos paslaugas. Ji yra būtina siekiant išvengti avarijų, palaikyti gerą namo būklę.

Apie atliktus darbus savo name kiekvienas gyventojas gali sužinoti susisiekęs su savo namo administratoriumi.

– Į ką konkrečiai kreiptis, jei kyla klausimų, problemų?

–  „Dainavos būstas“, „Šilainių būstas“ ir „Kauno centro būstas“ turi visą parą veikiantį skambučių centrą – 870055966. Šiuo numeriu galima skambinti visais rūpimais klausimais: ištikus avarijai, norint susisiekti su vadybininku, pasiteirauti dėl sąskaitų, reikalingų atlikti ar jau atliktų remonto darbų. Taip pat galima bet kada užsukti į biurą, kur visada aptarnaus administratorė ir suteiks visą reikiamą informaciją. Ji informuos, kada bus galima susitikti su įmonės vadovu.

Kodėl nerengia daugiabučio namo bendro naudojimo objektų atnaujinimo metinių ir ilgalaikių darbų planų, kuriuose turi nurodyti konkrečių darbų, preliminarių darbų kainas, lėšas šaltinius, nevykdo šių darbų užsakovo funkcijų.Darbų planai neskelbiami administratoriaus interneto tinklalapyje ir nepateikiami savininkams į pašto dėžutes, darbų planai nesvarstomi patalpų savininkų susirinkimuose.

– Kai kurie daugiabučių gyventojai yra pasirašę jungtinės veiklos sutartis. Ką manote apie tokių sutarčių naudą gyventojams.

Negalime peikti jungtinės veiklos, nes būsime išvadinti šališkais. Geriausia tokį klausimą užduoti teisininkams, kurie įvardija pagrindinę jungtinės veiklos sutarčių ydą – tai yra kontrolės trūkumą. Tai yra, išrinkus įgaliotą atstovą, jam įgaliojimai suteikiami iki mirties. Ir jei jis nenorės atsisakyti įgaliojimų, jį pašalinti galima tik teismo keliu. Kaune jungtinė veikla įsteigta vos dviejuose dideliuose namuose. Matyt, taip yra ne be pagrindo.

– Kokiu būdu galėtume atsijungti centrinį šildymą visam namui? Girdėjome gandų, kad jei neatsijungi centrinio šildymo, o pasidarai tik alternatyvų šildymą, pavyzdžiui, dujinį, sutrumpėja biurokratinė procedūra ir gali nevaržomas naudotis ir centraliniu, ir dujiniu šildymu. Ar tai tiesa?

– Atsijungimo nuo centrinio šildymo tvarką reglamentuoja Šilumos ūkio įstatymas. Gyventojas pirmiausia turi kreiptis į adminstruojančią bendrovę, šiuo atveju į „Kauno centro būstą“ („Žaidą“), kur jam bus tiksliai išaiškinta, ką reikia padaryti norint namą atjungti nuo centrinio šildymo sistemos. Administratorius paruoš visus tam reikalingus dokumentus.

– Pastebėjau, kad mieste daug avarinės būklės kaminų. Kas daroma, kad jie būtų sutaisyti?

– Bendrovės „Kauno centro būstas“ aptarnaujamuose namuose 2011 metais buvo uždengta 30 stogų kartu suremontuojant ir kaminus. Taip pat pernai atskirai buvo suremontuota 40 kaminų.

Administratoriai nuolat susitinka su gyventojais ir siūlo sutvarkyti avarinių požymių turinčius stogus ir kaminus. Už Kauno centre esančių namų administravimą atsakingas ne tik „ Kauno centro būstas“, bet ir atskiruose namuose gyventojai, įkūrę bendrijas, sudarę jungtines veiklos sutartis.

– Kodėl administratorius neorganizuoja namui priskirto žemės sklypo priežiūros?

– Jeigu sklypas yra priskirtas, namą administruojanti bendrovė privalo organizuoti jo tvarkymą. Reikia pažymėti, kad Kaune namų su priskirtais sklypais yra vienetai. Mūsų įmonės aptarnaujamiems namams, kuriems yra priskirti sklypai, teikia tvarkymo paslaugą. Jei esate tikras, kad jūsų namo sklypas yra suformuotas (priskirtas), kreipkitės į savo namą aptarnaujančią bendrovę arba bendriją.

– Ar paaiškėjo, kokie nuostoliai dėl sudegusio namo Baltų pr.?

– Iškart po gaisro name buvo atstatyta šildymo sistema bei elektros tiekimas laiptinėje, įstatytos nukentėjusio buto durys ir uždengti  langai, išvalyta laiptinė, suremontuoti karšto ir šalto vandens vamzdynai virtuvėje, pakeisti 3 aukštų elektros skydeliai,  pakeisti laiptinės langai, sutvarkyti bendro naudojimo šildymo stovai, nuotėkų ir lietaus vamzdynas. Bendrovė „Šilainių būstas“ jau atliko darbų už daugiau kaip už 12 tūkstančių litų. Numatoma atlikti darbų už 43 tūkst. litų.

Šiuo metu yra atliekami namo siūlių remonto darbai. Dėl namo remonto darbų kaštų padengimo gyventojai kreipėsi į savivaldybę.

Ekspertų teigimu, laikančiosioms namo konstrukcijoms pakenkta nebuvo. Namo būklė atitinka įstatymuose keliamus reikalavimus.

Visą pokalbį su svečiais galite skaityti portalo forume.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
o kodel nera Panemunes ir Petrasiunu butu ukio vadovo? Ar bijo rodytis?

as

as portretas
Kai kvepia sutarties nutraukimu su savivaldybe, pagaliau atsirado noras bendraut su visuomene, na, ir dar del visa ko imones pavadinima pakeisti :)

kaunietis

kaunietis portretas
jau seniai pateikiau klausima del geriamo vandens problemos kauno senamiestije bet atsakimo jokio tai nesvaikit kaunieciai atskinejama i ka norim
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių