Populiariausia šeimų iškylos pramoga – vandens karas

Santakos parke niekad netrūksta bėgiojančių mažųjų kauniečių ir juos atlydėjusių tėvų. Nepabūgusieji kaitros ir čia užsukusieji sekmadienį rado kur kas daugiau pramogų nei tikėjosi.

Laistėsi ir tėčiai

Šeimų iškyla kauniečius ir miesto svečius traukė ir atsigaivinti vandens baseinuose, ir išmokti valdyti riterių kalaviją.

Organizatoriai – pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacijos „Baltai juoda“ nariai pasirūpino ir kampeliu būsimiesiems dailininkams, ir oro burbulų gerbėjams.

Kai kurie šventės dalyviai tiesiog ilsėjosi pavėsyje, klausydamiesi muzikos ir stebėdami, kas vyksta aplink. Vieną akimirką garsiai skambančią linksmą dainą nustelbė merginų juokas. Jos kvatojo žiūrėdamos, kaip vienas kitą po stadioną su vandens šautuvais vaikosi du vaikinai.

Vienas jų vilkėjo sunkius riterio šarvus, tačiau stengėsi skuosti iš visų jėgų ir pilti vandenį ant sprunkančio priešininko. Po šio pavyzdinio reido įsidrąsino ir vaikai. Tiesa, pažaisti su vandens šautuvais ne ką mažiau įdomiau buvo ir jų tėčiams.

„Ateik, čia galima piešti ant akmenukų“, – kvietė vieną berniuką viena dailininkų kampelio šeimininkių. Tačiau šio žvilgsnis akimirksniu užkliuvo už pravažiuojančio automobilio. „Policija, policija! Tėti, matai?“ – sudominusį objektą rodė mažylis.

Piešėjų kampelyje ir toliau karaliavo mergaitės. Kol sukurti šedevrai džiūvo prisegti prie virvelės, van gogės su tokiu pat užsidegimu jau kibdavo įamžinti naujus vaizduotės vaisius. Didelio pasisekimo sulaukė ir rankdarbių kampelis bei vėjo malūnėlių dirbtuvės.

Poreikis būti kartu

Mažus vaikus auginančios šeimos teigė, kad kartu pramogauti visai šeimai pavyksta ne taip dažnai kaip norėtųsi. Tam per mažai laiko lieka ir dėl darbo ir buities rūpesčių, tačiau ir trūksta idėjų, kaip smagiai tą laiką visiems kartu praleisti.
Šventėje apsilankę Ugnė ir Mindaugas Jančiauskai, auginantys dar dvejų metukų neturintį sūnų, sakė pastebėję, kad berniukas pats nuolat rodo iniciatyvą leisti laiką su abiems tėvais iš karto.

„Jis nori, kad būtume visi kartu. Pavyzdžiui, vedasi žaisti mus abu. Arba jei su vyru sėdime vieni kartu, atbėgęs tuoj pat sėdasi į vidury“, – šypsojosi jauna mama.

Šeima pasakojo, kad kartu laiką dažniausiai leidžia savaitgaliais. Pavyzdžiui, eina pasivaikščioti, visi trys turškiasi baseinėlyje arba išrieda dviračiais.

„Dviračius turėjome jau senokai, bet jais nevažinėjome, nes nebuvo kam palikti vaiko. Tačiau neseniai gavome dovanų priekabą vaikui vežti“, – pasakojo Ugnė.

Vienas tėčio ir sūnaus bendrų interesų – žaisti kamuoliu. Mama juokėsi, kad ji su vaiku užsiima rimtesniais dalykais: „Piešiame, rašome“.

Pasigenda pagalbos

„Kol maži vaikai, sunku su laisvalaikiu. Mažasis ką tik pradėjo vaikščioti, tai tik spėk jį gaudyti“, – šyptelėjo vežimėlyje sėdėjusiam sūnui 30-metis Simonas. Kol žmona Dalia su 3,5 metų dukra stebėjo kaip į dangų kyla milžiniški burbulai, tėtis su mažiausia atžala mėgavosi pavėsiu.

Simono nuomone, Kaune mažoka erdvių ir iniciatyvų šeimoms su mažais vaikais. Jis kalbėjo, kad įdomesniam laisvalaikiui reikia įdėti jėgų ir laiko, o jų kaip tik ir trūksta.

„Kai teturėjome tik dukrą, atrodė, kad nelengva, kad vis trūksta laiko, tačiau gimus ir sūnui tapo ne du, o tris kartus sunkiau“, – patirtimi dalijosi jaunas vyras.

Anot į pokalbį įsijungusios Dalios, pats smagiausias laisvalaikis yra gamtoje. „Norėčiau prie jūros ar sudalyvauti kuriame nors festivalyje. Namuose jau pakankamai užsisėdėjau“ – mėgavosi akimirkomis kartu su visa šeima dviejų vaikų mama.

Dienas ji leidžia rūpindamasi sūnumi ir dukra, tėtis anksti ryte išdumia į darbą. Šiam grįžus vienas bando užimti vaikus, kad kitas įveiktų susikaupusius buities darbus ar kitus neatidėliotinus šeimos reikalus. Tad ši šeimos šventė parke tapo nedidele atgaiva ir galimybe pasimėgauti vienas kito dėmesiu bei iš nuostabos krykštaujančiais vaikais.

Priminimas apie esmę

Šeimų iškyla šiemet organizuojama antrus metus iš eilės. Idėja ją rengti gimė klausantis visuomenėje kilusių diskusijų apie šeimos reikšmę, šeimų problemas ir iššūkius, su kuriais jos susiduria.

"Šia švente norim akcentuoti, kaip gera būti visai šeimai kartu. Kiek daug gerų dalykų galime gauti vienas iš kito, kad iki pilnos laimės kartais tetrūksta tik susirinkti visiems kartu", – kalbėjo renginio kuratorė Elena Jurkutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gera buvo šventė

gera buvo šventė portretas
Gera buvo šventė. Daug nuotraukų, gera prisiminti tas akimirkas.Šanuoliai organizatoriai,

smagu

smagu portretas
Smagu skaityti tokią pozityvią inffrmaciją. Jau tie nuolatiniai dejavimai taip atsibodo. Gerai, kad žmonės imasi ir padaro Ačiū visiems organizatoriams, ir žiniasklaidai, kuri parašė apie gražų renginį,

mama

mama portretas
ačiū Baltai juodai organizatoriams :)Šaunuoliai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių