Popiežiaus vizito proga viešuoju transportu planuojama vežti nemokamai

Rudenį vyksiančio popiežiaus vizito Lietuvoje metu planuojama viešąjį transportą Vilniuje ir Kaune padaryti nemokamą.

Tokį sprendimą jau yra priėmęs Vilnius, o Kauno savivaldybės taryba pasiūlymą svarstys artimiausiame posėdyje.

Vilniuje popiežiaus vizitas vyks rugsėjo 22–ąją: ši data sutampa su Tarptautine diena be automobilio, kai didmiesčiai ir taip taiko įvairias lengvatas kelionėms viešuoju transportu.

„Gyventojai ir taip kviečiami nemokamai naudotis viešuoju transportu tądien, nes šią dieną visa Europa švenčia Tarptautinę dieną be automobilio. Dėl to miesto taryba jau yra priėmusi sprendimus anksčiau“, – BNS šią savaitę informavo Vilniaus mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

Kaunas anksčiau yra nusprendęs per keturias šventes kasmet leisti viešuoju transportu keliauti nemokamai. Viena iš šių dienų – Tarptautinė diena be automobilio, tačiau atsižvelgus į tai, kad diena vėliau Kaune lankysis popiežius, tarybai teikiamas siūlymas perkelti lengvatą ir nemokamas keliones autobusais bei troleibusais siūlyti ne rugsėjo 22, o 23 dieną.

Popiežius Pranciškus Lietuvoje su valstybiniu vizitu lankysis rugsėjo 22–23 dienomis.

Planuojamas Šventojo Tėvo susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite, tikinčiųjų bendruomene, jaunimu, neįgaliaisiais, nuo sovietinių represijų nukentėjusiais tremtiniais ir politiniais kaliniais bei Holokaustą išgyvenusiais žydų tautos atstovais, numatytas apsilankymas Auštos Vartuose, Genocido aukų muziejuje Vilniuje.

Antrąją vizito dieną Kaune Šventasis Tėvas aukos šv. Mišias Lietuvos žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Cia kometuojanciu daugiau apsestu setono.O man idoku kodel tas Popiezius vaziuos simta metru marsrutu? Kodel nevaziuos Savanoriu pr.Kaune? Kodel?

...

... portretas
O gal tie ilgaskverniai ruošias viešai kokią raganą sudegint? - juk pagal juos tokia dievo valia... vyktume pasižiūrėt. :/

sis

sis portretas
sv. tevukas vistiek visu /velniu/ nesuvaldys ur neperaukles nes viskas tik del ivaizfzio ir svenciausi lieka tie vaikai uzdaryti jav uz grotu tai jam vertejo ten nuvykt su Melanija ir padaryt gera darba .......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių