Politikui Kelių eismo taisyklės negalioja

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

"Kauno dienos" žurnalistai užfiksavo neleistinoje vietoje paliktą miesto savivaldybės tarybos nario Židrūno Garšvos prabangų visureigį. Politikas tikino, kad automobilį Laisvės al. pastatė ne jis.

Leidimas negaliojo

Prie Vytauto Didžiojo paminklo paliktu baltu visureigiu susidomėjo ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Tiesa, uoliai dirbti jie nebuvo nusiteikę – dėbtelėjo į už mašinos lango padėtą geltoną leidimą ir nukulniavo. Tik žurnalistams pasiteiravus, ar šis leidimas išties leidžia politiko vairuojamam "Toyota Land Cruiser" automobiliui įvažiuoti į Laisvės al., tvarkos prižiūrėtojai dar kartą perskaitė leidimo turinį ir pripažino, kad leidimas šioje miesto vietoje negalioja.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams užpildžius Administracinio teisės pažeidimo protokolą, prie mašinos prisistatė partijos, kuriai priklauso Ž.Garšva, Lietuvos socialdemokratų, narys Mantas Visockas. Jis tikino pats visureigį palikęs neleistinoje vietoje. Tą patį sakė ir Ž.Garšva.

"Atvažiavome kartu, vietos nebuvo, aš labai skubėjau, tad ir paprašiau Manto, kad jis mašiną pastatytų", – teigė Ž.Garšva.

Baudą jau sumokėjo

"Kaltės už kitą neprisiėmiau – pats vairavau. Niekur nebuvo vietos mašinai, tad ją ir pastačiau Laisvės al. Nežinojau, kad ten automobilių statyti negalima. Kitą kartą žinosiu", – kalbėjo M.Visockas, jau spėjęs sumokėti ir baudą. "Nepamenu, kokio dydžio ji buvo, bet tikrai nedidelė, nes niekada anksčiau nebuvau baustas", – teigė socialdemokratas.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius patvirtino, kad bauda skirta automobilį atėjusiam pasiimti piliečiui. Neva įrodymų, kad mašiną neleistinoje vietoje galėjo pastatyti pats Ž.Garšva, nėra.

Ne pirmas kartas

Prie Vytauto Didžiojo paminklo politikų automobiliai paliekami ne pirmą kartą. Dažniausiai pažeidimus tarybos nariai daro ketvirtadieniais, kai vyksta savivaldybės tarybos posėdžiai. Praėjusią kadenciją ne vieną kartą pėstiesiems skirtoje zonoje buvo pastebėtas prabangus "BMW X6" visureigis, kurį vairuodavo tuometė tarybos narė Aušra Ručienė. "Kauno dienai" ji aiškino, kad automobilis jai nepriklauso, tačiau pripažino juo pasinaudojanti.

Ž.Garšvos naudojamas automobilis buvo paliktas pėstiesiems skirtoje zonoje. Į ją automobiliais galima įvažiuoti, tačiau reikia gauti specialų savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus išduodamą leidimą. Per pėsčiųjų taką į namų kiemus automobiliais norintiems patekti gyventojams nemokamai išduodami du tokie leidimai, kuriuose būna nurodomas tikslo, kurį norima pasiekti važiuojant pėsčiųjų taku, adresas. Už papildomus leidimus arba leidimus automobiliu važiuoti kitomis vietomis tenka mokėti. Toks leidimas mėnesiui Kaune kainuoja 58 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Laikas tą Garšvą pastatyti į vietą. Ar ne jo tėvas dirbo chirurgu Nemuno gatvėje ?

tikrai

tikrai portretas
Tikrai perziures kameras, va jeigu tu statysi tai tikrai peržiures ir pasodins, Garsva juk nelieciamas, galingas

alio valio

alio valio portretas
O tai naujiena. Statė, stato ir statys. Eikit miegoti ramus nabagai.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių