Politikų nuomonė nepasikeitė – „Žalgiriui“ parama smarkiai nurėžta

„Kaip ir buvo kalbėta – jei savivaldybė įsteigė vieną ar kitą viešąją įstaigą, tai nereiškia, kad ji turi ją finansuoti“, – spaudos konferencijoje dėl 2012 metų miesto biudžeto į klausimą apie paramą Kauno „Žalgirio“ komandai trečiadienį atsakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Rytoj vyksiančiame tarybos posėdyje bus sujungtos dvi viešosios įstaigos – „S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras“ ir „Krepšinio perspektyvos“. Būtent per pastarąją ir buvo finansuojama Lietuvos simboliu laikoma Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda.

Pagal pernai priimtą tarybos projektą, Kauno „Žalgiriui“ buvo numatyta kasmet skirti po 5 mln., tačiau pažadai liko pažadais – rytojaus posėdyje turėtų paaiškėti ir paramos dydis geriausiai šalies krepšinio komandai.

Dėl pakeistos paramos sportui skirstymo schemos, „Žalgiris“ atsidūrė bendrame katile su kitomis sporto šakomis. Šiemet paramą Kauno klubams skirstys naujai steigiamas Sporto rėmimo fondas, kuriame savo nuomonę reikš politikai – miesto tarybos nariai.

„Šis fondas domina daugelį tarybos narių. Rytojaus posėdyje bus tvirtinama šio fondo taryba. Sporto rėmimo fondui numatyta 5 mln. Lt. Į šią sumą turės sutilpti ir „Žalgirio“ klubas, ir „Viči–Aistės“, ir „Baltai“, ir sporto halė. Biudžeto grupėje buvo preliminariai tartasi dėl atitinkamų proporcijų“, – sakė A. Kupčinskas.

Savivaldybės užkulisiuose kalbama, kad „Žalgiris“ gali gauti 3 mln. Lt sumą. Pernai savivaldybė „Žalgiriui“ skyrė 4,4 mln. Lt. – 0,4 mln. Lt keliavo tiesiai į S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro sąskaitą už sporto halės nuomą.


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
atrodo kad politikai i prota ateina. Ar ne laikas baigt metyt pinigus tam nevykusiam cirkui. Seno, tikro zalgirio seniai nebera

11

11 portretas
pagaliau zalgiris gal ismoks zaisti

boo

boo portretas
nu bet vistiek :) jei savivaldybes vagiai isteigia viesaja ystaiga tam kad parupint savo draugams ir artimiesiems siltas vietas tai tada turi but tokia ystaiga butinai finansuojama , nesvarbu kad ji debesis gano :D
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių