Politikų intrigos brangiai atsirūgo ligoninei

Dėl politinių intrigų atleistam buvusiam Kauno klinikinės ligoninės vadovui Kęstučiui Mazurkevičiui gydymo įstaiga turės sumokėti 125 tūkst. litų.

Kauno apylinkės teismas pripažino, kad Kauno savivaldybė nepagrįstai nutraukė darbo sutartį su K.Mazurkevičiumi. Tačiau teismas netenkino buvusio vadovo prašymo grąžinti jį į darbą. Sprendime aiškinama, kad jau įvykę nauji konkursai į vadovo vietą po ligoninės reorganizacijos. Be to, teigiama, kad ieškovo lauktų nepalankios darbo sąlygos, nes įstaigos steigėja, savivaldybė, anksčiau yra pareiškusi nepasitikėjimą K.Mazurkevičiumi.

Teismas nusprendė, kad ligoninė turės išmokėti K.Mazurkevičiui 25 953 litų išeitinę išmoką ir 98 851 litų už priverstines pravaikštas. Taip pat ligoninei dar teks sumokėti 3 496 litų žyminį mokestį teismui. Savivaldybei teks padengti tik advokato išlaidas – 3 210 litų.

Išeitinė ir priverstinių pravaikštų išmoka paskaičiuota be darbdavio mokesčių valstybei, todėl sunkiai besiverčianti gydymo įstaiga privalės rasti apie 200 tūkst. litų. Be to, įstaiga kasdien turės atseikėti po 410 litų už kiekvieną darbo dieną nuo sprendimo paskelbimo dienos iki tol, kol K.Mazurkevičiui bus pervesta 125 tūkst. litų.

„Savivaldybės intrigos ligoninei kainavo didžiules neplanuotas išlaidas. Jos prilygsta 6 medikų išlaikymui per metus Kauno klinikinėje ligoninėje“, – komentavo teismo sprendimą K.Mazurkevičius.

Jis sakė dar svarstys, ar skųsti teismo sprendimą ir bandyti sugrįžti į vadovo postą. „Esu atleistas tik dėl politinių intrigų. Neįtikau Kauno tarybos nariui Artūrui Orlauskui ir tuometiniam Kauno administracijos direktoriui Antanui Navakauskui. Pirmiausiai dėl to, kad savo pavaduotoja dirbti paskyriau Ritą Banevičienę“, – teigė buvęs vadovas.

Kauno valdžia skelbė, kad K.Mazurkevičius atleidžiamas už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą – pacientų filmavimą. Jis taip pat kaltintas netinkamai organizavęs ligoninės darbą.

K.Mazurkevičius tokius kaltinimus vadina absurdiškais. „Vaizdo stebėjimo kameros ligoninės koridoriuose sumontuotos dar 2005 metais, o aš įstaigai vadovauti pradėjau 2009 metais. Kameros pagelbėjo sučiupti pinigine pavogusią vagilę, buvo nustatytas mediką užpuolęs chuliganas, ne kartą vaizdo įrašų prašė policijos pareigūnai. Laisvės alėjoje juk irgi filmuojama. Procedūrų, gydytojų kabinetuose, palatose kamerų nėra“, – aiškino K.Mazurkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anta

anta portretas
tai neteisinga, kodel teismas neprivercia sumoketi zalos kuria padare buve savivaldybes pareigunai , ligonines zmones nekalti kol pareigunai neatsakys uz svo poelgius is savo kisenes tol bus skriaudziami eiliniai zmones.

manau

manau portretas
Dabar tegul A. Orlauskas ir sumoka

bajeriai

bajeriai portretas
tai kokia siuo atveju politiku socdemu (ir Orlauskas, ir Labanauskas tuomet jais buvo) atsakomybe? Kiek Orlauskas privales ligoninei kompensuoti uz savo sou?
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių