Politikai pabūgo – klausimas dėl Mažojo teatro atidėtas

Ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje sprendėsi Kauno Mažojo teatro likimas. Po „Kauno dienos“ publikacijų ir menininkų protesto, politikai šį klausimą atidėjo.

Tačiau prie šio klausimo ketinama sugrįžti kitame tarybos posėdyje.

Kauno Mažąjį teatrą buvo planuojama prijungti prie Kauno kino studijos. Taip pat buvo siūloma Kauno šokio teatrą „Aura“ jungti su Kauno pantomimos ir plastikos teatru, tačiau šis klausimas taip pat atidėtas.

Teatrų jungimui pasipriešino kultūros ir meno bendruomenė, kritikos pažėrė kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

„Kultūros ministras Arūnas Gelūnas laišku kreipėsi į Kauno miesto merą Andrių Kupčinską, atkreipdamas dėmesį į tai, kad savivaldybės planuojama kultūros įstaigų pertvarka ne tik nesutelkia kultūros žmonių spręsti iškylančias problemas, bet ir akivaizdžiai neduos planuojamų rezultatų“, – buvo teigiama trečiadienį ministerijos pranešime.

„Panašu, kad tas sujungimas ekonominio, kokybinio efekto galėtų neduoti. Tai tvirtina ekspertai, žada streikus. Aš manau, kad to nereikia, prie apskrito stalo galima išspręsti daug dalykų", – sakė ministras.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Dainius Ratkelis yra sakęs, kad reorganizavimu norima sutaupyti pinigų ir racionaliai naudoti savivaldybės lėšas.

Vieša paslaptis, kad Mažojo teatro meno vadovas Vytautas Balsys ir teatro direktorius Audrius Baniūnas konfliktuoja jau ne vieni metai.

„Du žmonės – V.Balsys ir Ramūnas Šimukauskas pareiškė nepasitikėjimą manimi. Bet ne likę dvidešimt keli. Mes “optimizuoti„ jau keletą metų, užsidirbame visus pinigus patys. Jei matote manyje problemą, spręskite ją – atleiskite mane, bet nenaikinkite teatro“, – į miesto politikus ketvirtadienį kreipėsi Mažojo teatro direktorius A.Baniūnas.

„Šiandien peržengta riba – nežaiskite su mumis politinių žaidimų. Mūsų kultūra šiandien tapo politikos įkaitė. Mano mieli politikai, atsikvošėkite ir neskubėkite“, – prašė valdžios užmojams nepritariantis Andrius Žiurauskas.

Miesto meras A.Kupčinskas teigė, kad lėšų trūksta ne tik kultūros srityje, o ir kitose – komunalinio ūkio, gatvių tvarkymo, viešojo transporto. Jis kaltę dėl savivaldybės priimamų sprendimų vertė Kultūros ir meno tarybos pirmininkei Inai Pukelytei, Irena Matijošaitienė teigė norinti atsiprašyti visų kauniečių dėl savo klaidos – balsavimo už Kauno kino studijos steigimą, Edita Gudišauskienė ironizuodama teigė, kad ateis tokia diena, kai miesto taryba bus optimizuota – bus sujungta su miesto administracija.


Šiame straipsnyje: Kauno teatrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
As buvau sventai isitikines, kad Kaune kulturos klausimus kuruoja vicemeras Buskevicius. Jis gi visam siam paradui vadovavo O Tarybos posedyje isaiskejo, kad kultura kuruoja p. vicemeras Vasilenko. Keista, kur jis buvo viso sito proceso metu, gal isvykes.:) Ir pasisake nei si nei ta, tiesiog nustebino.

nusisalino

nusisalino portretas
Vasilenko ir nuo TR - 124 nusisalino

Pompa

Pompa  portretas
Buškevičius yra teatrų pjovimo ir pinigų pumpavimo į Bindoko&Balsio kino studiją idėjinis tėvelis.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių