Policijos reidas: apduję dviratininkai ir vairuotojai be teisių

„Kauno dienos“ žurnalistai iš arti pažvelgė į policininkų kasdienybę, penktadienį kartu dalyvavę Kauno rajone, Vilkijoje, surengtame reide.

Įkliuvęs girtas nenusiminė

Į reidą pakviestiems žurnalistams nepavyko iš anksto sužinoti, koks bus jo tikslas ir kur jis vyks – tai griežtai slepiama. Tik atvykus į numatytą instruktažo vietą, reidui vadovavęs  Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės specialistas Dalius Dikčius susirinkusiems pareigūnams pranešė, kad šį kartą patikrinimui pasirinktas Vilkijos miestelis. Jo teigimu, gautas ne vienas skundas apie čia gatvėmis lakstančius neblaivius dviratininkus.

Vos atvažiavus į netoli Kauno esančio miestelio centrą, Čekiškės gatvėje įkliuvo jaunuolis – jis pripūtė 1,25 promilės alkoholio. Prieš objektyvą plačiai besišypsojusio vaikino atvažiavo pasiimti jo tėvai, kurie vargais negalais į mašinos bagažinę įgrūdo seną dviratį. Vaikinukas, nubaustas 150 litų bauda, neatrodė nė kiek nusiminęs – jį džiugino galimybė papulti į spaudos puslapius.

„Esi gatvėje, o ne laukuose, kitą kartą bausmė bus griežtesnė“, – jį perspėjo patrulis Rimvydas Dambrauskas.

„Ech, tuoj pažeidėjų neliks. Net neabejoju, visi jau žino, kad mes čia – mieste viskas kitaip. Taip visada būna, reiks pakeisti vietą“, – sakė R. Dambrauskas, apgirtusiam dviratininkui surašęs protokolą.

Iš tikrųjų – vietinius gyventojus, važiuojančius dviračiu ar automobiliu, buvo galima atskirti iš to, kaip jie, pamatę policininkus, staigiai sukdavo į šalutinį keliuką.

Avarijos kaltininko nesugavo

Keliems pareigūnams nuvažiavus į Vydūno alėją, buvo sustabdytas prabangaus „Mercedes Benz“ vairuotojas – ant priekinės sėdynės įsitaisiusi jo žmona ant kelių laikė mažametį vaiką, o tai kelių eismo taisyklės giežtai draudžia. Pirmą kartą tokį pažeidimą padaręs vairuotojas nubaustas 50 litų bauda.

Gan ilgokai užtruko sustabdytas Rusijos pilietis. Kaliningrado srityje gyvenantis vyras su šeima patruliams turėjo pateikti pasus. Su tranzitine viza keliaujančius Rusijos piliečius patruliai privalo registruoti – visi duomenys nurašomi, tikrinami kiti asmens duomenys.

Vakarėjant prie policininkų staiga privažiavo keli gyventojai – jie pranešė, kad visai netoli esančioje sankryžoje „Volvo“ automobilis padarė avariją ir pabėgo. Pareigūnai skubiai sėdo į tarnybinį automobilį ir įjungę švyturėlius nurūko link nurodytos vietos.

Vietoje likę budėti kolegos atidžiai apžiūrėdavo kiekvieną pravažiuojantį „Volvo“.

„Nepasivijome – ko gero, suprasdamas ką padarė, pažeidėjas nusuko į kokį kaimą arba nuvažiavo Kauno kryptimi“, – apie nesėkmingas gaudynes vėliau pasakojo vienas pareigūnų.

Šioje gatvėje policija sustabdė ir „Mercedes Benz“ važiuojantį televizijos laidų vedėją Gediminą Jaunių. Pastarasis, nors ir nepadaręs jokio pažeidimo, gana baikščiai žvalgėsi į fotoaparato objektyvą.

„Ruoškit kameras, tuoj bus kung fu“

Bene įdomiausi įvykiai prasidėjo įvakarėjus. Dar kartą pakeitus reido vietą, apie 20 valandą prie Vilkijos mokyklos į Kauno pareigūnų tinklus pateko vis stambesni pažeidėjai.

Vilkiją gerai pažįstantis R.Dambrauskas iš tolo pamatė du paauglius, važiuojančius ant motorolerio. Vos pamatę pareigūnus, pastarieji nuo jo nušoko ir ėmė jį stumti. Tačiau policininkai vis tiek jų paprašė prieiti arčiau. Pasirodo, jaunuoliai neturėjo nei motorolerio dokumentų, nei jo draudimo.

„Namie tie dokumentai – tėvas pirko Vokietijoje. Tuoj paskambinsiu, ir tėvas atneš. Vaje, sąskaita baigėsi... Aišku, kad girdėjome, jog reidas vyksta, bet mes juk nevažiavome, tik stūmėmės motorolerį“, – teisinosi motorolerio savininkas Simonas.

Paprašytas nubėgti iki namų ir atnešti dokumentus, jis vis mindžikavo vietoje. Galų gale prisiskambinęs tėvui pasakė, kad pastarasis ateina.

„Ateiti tai ateina, bet ruoškit kameras, nes tuoj bus kung fu – gausiu aš nuo jo“, – ne itin linksmai prisipažino Simonas. Pareigūnai, išgirdę tokius žodžius, vaikinuką nuramino, kad nors dėl motorolerio jis ir turės bėdų, tėvui jo mušti neleis.

Tada Simonas su draugu ėmė klausinėti, ar tikrai pateks į žiniasklaidos akiratį – tėvo bausmė jam nebeatrodė tokia svarbi, kaip tapti įžymybe.

Netrukus pasirodė motorolerio savininko tėvas. Riebiai nusikeikęs stamboko sudėjimo vyriškis, pamatęs savo sūnų, bandė kelti kumštį, tačiau greitai buvo nuramintas. Vyras patikino, kad motorolerį pirko viename Vokietijos laužyne. Jis dar bandė gražiuoju susitarti su pareigūnais, tačiau šie nesileido į kalbas.

Alkoholis svarbiau už dviratį

Tuo pačiu metu kiti patruliai patikrino raudoną „Ford Escort“. Juo važiavo porelė su dviem mažamečiais vaikais. Vairuotojas negalėjo pateikti jokių dokumentų – nei teisių, nei automobilio dokumentų, nei paso.

„Nieko jis neturi – teisės atimtos pernai už eismo įvykį, tad automobilį nutempsime“, – paskelbė nuosprendį vienas pareigūnų.

Rašant protokolus, pro policininkus ant dviračio vingiuodamas pradūmė įraudęs vyras.

„Reikėjo šitą stabdyti“, – ėmė svarstyti patrulis D.Dikčius. Tačiau pareigūnams nusišypsojo sėkmė – dviratininkas, šalia esančioje parduotuvėje nusipirkęs „Medžiotojų“ trauktinės, nusprendė grįžti tuo pačiu keliu, kuriuo atvažiavo.

„Na, ir koks velnias tave čia atgal nešė?“ – pareigūnas pasiteiravo per vargus dviratį sustabdžiusio vietos gyventojo, kuris prisistatė Gedeminu Totilu.

„Tai paprašė sustoti“, – sunkiai dėliodamas kojas ir žodžius sakė iš pažiūros į septintą dešimtmetį įkopęs vyras. Pripūtęs beveik pusantros promilės, dviratininkas pripažino, kad jam kiek daugiau nei 40 metų.

Pamatęs, kaip į treilerį keliamas „Fordas“ ir motoroleris, jis pasileido prie dviračio, kurio bagažinėje vežėsi savo turtą – trauktinės butelį. Vyras savo pirkinį puolė slėpti kišenėje.

Tiek motorolerio savininkas, tiek „Fordo“ vairuotojas pripažino, kad nebandys atsiimti savo turto iš saugojimo aikštelės, nors ir neišvengs baudų ir nutempimo bei saugojimo išlaidų. Jei transporto priemonių niekas neatsiims, jos bus parduotos aukcione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonim

Anonim portretas
Ancę su žetonais pagavo :DDD

v

v portretas
Pati skaniausia samane tai vilkijoje

dar

dar portretas
Raudondvarij padarykit reidą rytais prie perėjų.Ypač mokslo metais ir apie aštuntą ryto. ilgai reik stovėt kol koks vairuotojas praleis arba rizikuot eit
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių