Policijos reforma: kas pasikeitė Kaune?

  • Teksto dydis:

"Kauno dienos" kalbinti miestiečiai atskleidė, kad nemažai jų dar nežino, kad Kaune panaikintos policijos nuovados, todėl, atsitikus nelaimei, jie čia pagalbos neprisišauktų.

Panemunės policijos komisariate nuo gegužės panaikintos Petrašiūnų ir Šančių-Panemunės nuovados, o buvę jų darbuotojai kartu su kolegomis kriminalistais susodinti į tarnybinius automobilius, kurie dabar jiems turės atstoti kabinetus.

Nuo rugsėjo jau tuščios ir buvusios Šilainių bei Vilijampolės policijos nuovadų patalpos, nes ir Santakos policijos komisariate pradėtas toks pats eksperimentas.

Kauno policijos atstovai vakar išplatino interviu su Santakos policijos komisariato veiklos skyriaus viršininku Linu Stanevičiumi."Daugiau pareigūnų dirba gatvėse, mažiau – kabinetuose", – teigia jis.

– Kaip pasikeitė Santakos policijos komisariato darbo organizavimas?

– Struktūroje nebeliko atskirų Kriminalinės ir Viešosios policijos padalinių, įsteigtas vienas Veiklos skyrius. Pastarąjį sudaro penkios grupės: trys aptarnauja Šilainius, dvi – Vilijampolę. Grupę sudaro septyni pareigūnai. Vienas jų – vyriausiasis, priima sprendimus gavęs pareiškimus, skundus ir formuoja užduotis kitiems grupės pareigūnams, dirbantiems teritorijose. Daugiau nei du trečdalius darbo laiko pareigūnai dirba prižiūrimose teritorijose.

– Kaip vyko pasikeitimai?

– Apie vyksiančius darbo organizavimo pasikeitimus išties žinojome iš anksto. Turėjome gan daug laiko pasiruošti, buvo kruopščiai planuotas ir numatytas laikas, nuo kada pradėsime dirbti ir mes pagal naująjį modelį. Darbuotojai apie tai nuolat buvo informuojami, vyko mokymai, kitaip tariant – paruošiamieji darbai keisti veiklos modelį.

Su kokiomis naujovėmis susiduriame? Dauguma užduočių pareigūnams formuojamos nuotoliniu būdu, naudojantis šiuolaikinėmis technologijomis. Todėl pareigūnas, dirbantis teritorijoje, gavęs užduotį nedelsiant vyksta į ją ir apie tai informuoja grupės vyresnįjį. Analogiškai pareigūnai dirba ir tada, kai būdami teritorijose sulaukia pranešimo iš budėtojo. Taip dirbant atvyksta arčiausiai esantis ekipažas, o nukentėjusysis pagalbos sulaukia greičiau.

– Kur galima atvykti gyventojams, norintiems pabendrauti su teritoriją prižiūrinčiais pareigūnais?

– Kur kas daugiau pareigūnų gyventojai gali sutikti ir gatvėje, tačiau prireikus galima atvykti ir į mūsų policijos komisariatą. Santakos policijos komisariatas jau daugiau nei metus įsikūręs Raudondvario pl. 127.

– Natūraliai kyla klausimas, ar atvykęs į jūsų policijos komisariatą pilietis galės sulaukti pagalbos, kur anksčiau tai lengvai padarydavo?



NAUJAUSI KOMENTARAI

totorektoforma

totorektoforma portretas
Jo, kaip sakai diedukas lengviau nupėdins kelis km iki buvusios nuovados, nei paskambins. Nejuokink tiktai. Daug dieduku gyveno ir gyvena ten kur jokių nuovadų ir taip nebuvo, tai ka dabar prie kiekvieno namo po nuovadą pastatyt. Šiaip diedukais turėtu visu pirma vaikai rūpintis, jei jų nėra socialinė tarnybos. Pas diedukus ir namie galima įrengti "mygtukus" nereiks nei bėgt, nei skambint.

EKSPO KAUNUI

EKSPO KAUNUI portretas
TAI DABAR KOKIO VELNIO POLICIJOS REIKMĖM PAIMTAS BUVĘS "DINAMO" SPORTO KOMPLEKSAS KUR UŽAUGO DAUGYBĖ SPORTO MEISTRŲ IR UŽIMTI BUVO KETVIRTIS MIESTO VAIKŲ? TAI POLICIJAI ATLAISVINUS TIEK PATALPŲ - POLICIJOS DEPARTAMENTAS SAVO SUPER AGENTUS GALĖTŲ IŠBOGINTI IŠ GRIUNVALDO GATVĖS PVZ.Į PANEMUNĘ AR PERRAŠIŪNUS TADA IR DEPARTAMENTO "BONDAI" UŽSIIMTU DARBU ,O NE LAISVĖS ALĖJOS AR AKROPOLIO "REVIZIJOM'.

to to rektoforma

to to rektoforma portretas
Nejuokink su 112 - daug padėjo mergaitei, kurią bagažinėj vežiojosi, kol... Aha, beveik visi turi telefonus, ypač babulka kokia ar dziadziukas nupiepęs griebsis išmaniųjų technologijų ir generuos savo poreikius ir vizijas mygtukais. Taip ir sakyk, kad atsidūrėt aklavietėj, nes nėr kaip grąžinti viską patyliukais į status quo, o tęst šitą rektoformą irgi nelabai išeina.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių