Policijos kursantų gretos pagausėjo

  • Teksto dydis:

Baigėsi papildoma kursantų atranka į Mastaičiuose įsikūrusią Lietuvos policijos mokyklą (LPM). 27 kandidatai netrukus papildys kursantų gretas – sieks policijos pareigūno profesijos.

Atrankoje dalyvavo 50 pretendentų iš visos Lietuvos. Kaip paprastai, policijos kursantais norėjo tapti daugiau vaikinų (33) nei merginų (17). Atranka prasidėjo nuo sunkiausios užduoties – 80 kg manekeno tempimo. Būtent ši užduotis kiekvienais metais pakiša koją atrankoje, ne išimtis buvo ir šįkart. Vėliau pretendentų laukė atsispaudimai arba prisitraukimai, 2 km (merginoms) ir 3 km (vyrams) bėgimas, 100 m bėgimas.

Antroji atrankos užduotis – loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo gebėjimų vertinimas.

Vėliau kandidatų į kursantus laukė individualus pokalbis su atrankos komisija, kuriame buvo vertinama pretendento motyvacija ir gebėjimas argumentuotai pagrįsti sprendimą mokytis LPM.

Įveikti visas užduotis pavyko ne visiems. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad fizinių normatyvų neįvykdė aštuoni kandidatai, vienas asmuo po fizinių normatyvų pats atsisakė tęsti atranką. Motyvacinio pokalbio neįveikė keturiolika pretendentų.

Atranką praėjo 27 stipriausi pretendentai: dešimt merginų ir septyniolika vaikinų. Sausio pradžioje jie kibs į mokslus. Visi šie jaunuoliai buvo išmatuoti – kursantai, kaip ir visi policijos pareigūnai, privalo dėvėti uniformą. Būsimieji kursantai taip pat išklausė trumpą instruktažą, atliko anglų kalbos testą, padėsiantį nustatyti jų gebėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nevykėliai.Dabar vaikščios susireikšmine.

komentaras

komentaras portretas
Kur tau nepagausės, kai atlyginimas po mokesčių bus 700 €.

Ventukas

Ventukas portretas
Čia visi tie kuriems mokykloje užpakalius spardė. Laikykitės, dabar jie keršys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių