Policija pataria į Kauno oro uostą nevažiuoti savo transportu

Kauno policija yra pasirengusi užtikrinti, kad susisiekimas su Kauno oro uostu, į kurį šį penktadienį perkeliama dauguma skrydžių iš Vilniaus, būtų sklandus, sako Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas.

„Norime patikinti, kad tiek oro uostas, tiek policija, tiek pasienis yra pasirengę darbuotis kartu, kad darbas vyktų kokybiškai ir šį mėnesį žmonės neturėtų nusivilti“, – trečiadienį Kauno oro uoste įrenginėjamame papildomame terminale žurnalistams sakė D.Žukauskas.

Kauno ir Kauno rajono gyventojams policijos pareigūnai rekomenduoja keliones planuoti iš anksto ir, jei įmanoma, rinktis maršrutus aplenkiant oro uostą, o patekus į spūstis būti pakantiems, laikytis saugaus atstumo, nekeisti važiavimo krypčių.

Krovininių automobilių vairuotojams rekomenduojama planuoti keliones taip, kad piko metu nereikėtų vykti pro oro uosto apylinkes ir link jo vedančiais keliais.

Atvykstantiems į oro uostą rekomenduojama rinktis viešąjį transportą: geležinkelius, autobusus, specialius autobusus. Nusprendus kelionei rinktis nuosavą transportą, rekomenduojama sekti informaciją apie spūstis Eismo informacijos centre.

„Kuo mažiau važiuosime asmeniniu transportu, tuo labiau išvengsime kamščių“, – sakė Ramūnas Kemzūra, Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos Kelių patrulių vadas, atliekantis valdybos viršininko funkcijas.

Tiek policijos ekipažai, tiek kelininkų brigados dirbs visą parą ir taip stengsis užtikrinti sklandų eismą.

Kuo mažiau važiuosime asmeniniu transportu, tuo labiau išvengsime kamščių.

„Visais atvejais – eismo įvykių ar kitų trikdžių, bus operatyviai reaguota ir greitai pašalintos kliūtys, kad atlaisvintume eismą link oro uosto“, – tikino R.Kemzūra.

Jis pabrėžė, kad dažniausiai spūstys susidaro dėl nekantrių vairuotojų, bandančių apvažiuoti spūstį bet kokiomis priemonėmis.

„Trūksta tarp vairuotojų tolerancijos ir pakantumo, kad jeigu jie važiuos netrukdydami vieni kitiems, ta spūstis greičiau pranyks ir taip nesusidarys, kaip mums vienas prieš kitą bandant įlįsti gudriau. Tai labai negerai“, – pabrėžė kelių policijos pareigūnas.

Kauno oro uostas rengiasi 35 dienoms priimti keturis kartus daugiau keleivių. Vilniaus oro uostas uždaromas liepos 14 dieną ir vėl turėtų būti atidarytas rugpjūčio naktį iš 17-osios į 18-tąją.

Vilniaus tako rekonstrukcijos metu į Kauną bus perkelti beveik visi skrydžiai, išskyrus Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ skrydžius. Preliminariais skaičiavimais, bus perkelta iš viso 3,1 tūkst. skrydžių ir 300 tūkst. keleivių. Be to, Kauno oro uostas per šį laiką aptarnaus 460 savo skrydžių ir 75 tūkst. keleivių.


Šiame straipsnyje: Kauno oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

patarimas

patarimas portretas
Į aerouostą nevažiuokit savo transportu, bet atskriskit savo lėktuvu

Amalija

Amalija portretas
Tame kelyje kelio remontas.

kaunietis

kaunietis portretas
Jeigu vilniuje i oro uosta ivazuoja transportas per viena eismo juosta ta kriptim tai kokios cia problemos kaip iki pat oro uosto dvi i viena puse ir dvi i kita .Va sedimu vietu tai akivaizdu kad truks !!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių