Policija: neaišku, kas yra prievarta prieš mergaitę

Teismas šiomis dienomis turėtų konkrečiau išaiškinti, ką reiškia draudimas naudoti prievartą prieš mergaitę, siekiant įvykdyti teismo sprendimą perduoti Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą motinai, ketvirtadienį pranešė policija.

„Po bandymo įvykdyti teismo sprendimą institucijoms, konkrečiai antstoliui, kilo klausimų, kas yra prievarta prieš mergaitę, kaip tai traktuoti, todėl kreiptasi į Kėdainių rajono teismą siekiant išaiškinti tai, ir manau, kad šiomis dienomis turėtume gauti tą išaiškinimą“, – žurnalistams sakė generalinio policijos komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

„Yra įstatymo įpareigojimas tokio pobūdžio sprendimus priimti ne vėliau kaip per septynias dienas (...). Šią savaitę“, – teigė jis, perklaustas, kada turėtų būti išaiškinimas.

Kita vertus, R.Požėla pakartojo tikįs, kad teismo sprendimą pavyks įgyvendinti be policijos įsikišimo.

„Nuoširdžiai tikimės, kad vaiko klausimo išsprendimas įvyks be kliūčių šalinimo, be policijos įsikišimo“, – kalbėjo jis.

Kovo 23 dieną bandymas perduoti mergaitę motinai Kauno rajone, Garliavoje, baigėsi susistumdymu, po šio įvykio pradėti keli ikiteisminiai tyrimai.

Tuomet viešosios policijos pareigūnų namo viduje nebuvo, ten buvo du kaukėti pareigūnai, kurie, pasak R.Požėlos, „vykdo savo funkcijas dėl mažametės mergaitės ir L.Stankūnaitės apsaugos“.

Antstolės prašymu užtikrinti viešąją tvarką ir pašalinti galimas kliūtis vykdant teismo nutartį pasiųsti viešosios policijos pareigūnai buvo prie namo.

„Buvo priimtas toks sprendimas, kad Kauno policija, viešoji policija veikia šalindama kliūtis iki patekimo į namą, o pačiame name veiks kiti asmenys (...). Name dirbo apsaugos darbuotojai, kurie vykdė bendrąsias policijos funkcijas“, – kalbėjo R.Požėla.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
PRIEVARTA YRA TAI, KAI KEDIENE KLIJUOJA, SIENAS VIETOI TAPETU SAVO SUNAUS NUOTRAUKAS, KURI NET NERA NUEJUSI ANT SUNAUS KAPO

kl

kl portretas
Klanas padare teisma Kaip spektakli,atviras ar uzdaras,koks skirtumas,jai teisejai nupirkti...

apukas

apukas portretas
I PRIVACIA VALDA,JEI NESUTINKA SAVININKAS,PASALINIAI IEITI NETURI TEISES,O KEDZIAI TOKIU SVECIU TIKRIAUSEI NEPAGEIDAUJA.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių