Policija ieško iš vaikų globos namų „Atžalynas“ pabėgusių mergaičių

 

Šeštadienio vakarą, apie 20.30 val. iš Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“ pabėgo dvi paauglės. Apie globos namų auklėtinių V. R. (gimusi 1998 m.) ir D. Š. (gimusi 1997 m.) pabėgimą socialinės darbuotojos padėjėja policiją informavo tik pirmadienį.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius informavo, kad iš vaikų globos namų abi auklėtinės pasišalina nebe pirmą kartą.

„Pranešimų apie tai, kad iš globos namų pabėgo vaikai, gauname pakankami dažnai.  Kartais jie grįžta patys, bet būna, kad prireikia ir policijos pagalbos. Kiek man yra žinoma, mergaitės į globos namus dar negrįžo“, –  sakė policijos atstovas spaudai.

Anot K.Kasciukevičiaus, policija ne visada yra informuojama apie pabėgusius vaikus, nes globos namų socialiai darbuotojai patys jų ieško.

Dainavos policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl minėtų asmenų paieškos.

Kauno vaikų globos namai „Atžalynas“ vyriausioji socialinė darbuotoja Rima Gapšytė patvirtino, kad savaitgalį pabėgo dvi jų auklėtinės.

„Mergaitės yra problematiškos. Jos iš vaikų globos namų pabėga jau ne pirmą kartą. Tokius vaikus traukia grįžti į jiems gerai pažįstamas, senas vietas, landynes. Jiems patinka valkatauti. Mums tik belieka jų ieškoti. Kai patys nebesusitvarkome su bėda, padeda policijos pareigūnai“, – teigė socialinė darbuotoja R.Gapšytė.

Globos namų socialinė darbuotoja R.Gapšytė pasakojo, kad į globos namus našlaičiai, kurių tėvai yra mirę, patenka labai retai. Dažniausiai čia patenka socialiai pažeidžiami vaikai, kurių tėvai girtuokliauja, valkatauja – jiems tokia gyvenamoji aplinka yra natūrali.

„Mums patiems ne kartą teko ieškoti vaikų tose landynėse. Mes negalvojame apie tykantį pavojų, nes svarbiausia rasti dingusius vaikus“, – sakė R.Gapšytė.

Anot R.Gapšytės, grįžę vaikai su kitais dalijasi nuotykiais ir savo poelgio nelaiko blogu.

Iš vaikų globos namų vaikai bėga pakankamai dažnai. Neseniai vienas toks pabėgimas baigėsi tragedija – nužudytas 15-metis Vėliučionių vaikų socializacijos centro auklėtinis. Vaikino nužudymu apkaltinti kiti trys šio centro auklėtiniai.

Paauglio kūnas buvo rastas Vėliučionių kaime, Liepų alėjoje esančiame karjere. Dalis kūno buvo užkasta. Įtariama, kad į auką buvo mėtomi akmenys. Kūną aptiko karjere žaidę vaikai.

Visi keturi berniukai iš socializacijos centro pabėgo kartu. Dėl kokių priežasčių draugai nužudė bendraamžį, aiškinasi policijos pareigūnai.

 


 

Apie pabėgusias mergaites

V. R. iš pažiūros atrodo 18 metų amžiaus, 183 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, trikampio veido, antakiai tiesūs, akys apvalios, rudos spalvos, nosis vidutinė, lūpos plonos, ausys vidutinės, smakras status, plaukai banguoti, gelsvos spalvos. Ant dešinio skruosto, kairės rankos dilbio ir dešinės šlaunies yra pjovimo randai. Išeidama mergaitė mūvėjo mėlynos nutrintos spalvos džinsines kelnes, vilkėjo rausvos spalvos bliuzoną, avėjo juodus violetinio atspalvio 42 dydžio sportinius batelius, su savimi turėjo mobilaus ryšio telefoną.

D. Š. iš pažiūros yra 16 metų amžiaus, 174 cm ūgio, lieso kūno sudėjimo, trikampio veido, vidutinės kaktos, antakiai tiesūs, akys apvalios, mėlynos spalvos, nosis vidutinė, lūpos plonos, dantys atsikišę, ausys vidutinės, smakras atsikišęs, plaukai tiesūs, gelsvos spalvos, šukuosena netvarkinga. Ant abiejų rankų dilbių yra pjovimo randai. Išeidama mūvėjo juodos spalvos aptemptas kelnes, vilkėjo pilkos spalvos languotą bliuzoną, avėjo baltos spalvos 40 dydžio basutes, su savimi turėjo mobilaus ryšio telefoną „Sony Ericsson“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irmantas

Irmantas portretas
Uz viena vaika gauna virs 600eur.kiekviena men., atzalyne yra 60 vaiku,paskaiciuokite kokios pinigu sumos per men.kai mano vaikui neskyre rubu ,bandziau aiskintis kodel taip,paaiskejo kad rubams per metus is tu 600eur.per men.skiriama tik 180eur.metams,tai per menesi iseina 20eur.todel vaiksto visi nudriske,kol negauna labdaros. Kreipiausi i Kauno savivaldybe ,kad atsiustu finansine metu ataskaita globos namu,bet jie atsisake,matyt turi ka slepti,nes situacija labai paprasta,isivaizduokime ,kad remontujame viena kambari,padarome proekta,kur nurodome,kad keisime duris naujomis,nes senos jau suluzusios,ir nurodome suma 200eur.bet kai remontuosime tas duris tiesiog nudazysime uz 20eur.nors jos turetu buti pakeistos,bet liks tospacios,taigi 180eur.kazkam i kisene,isivaizduokite kai sumos plaunamos milijonais,todel jiems reikalingi musu vaikai ,kuo daugiau vaiku tuo daugiau pinigu gauna.Kodel ju nepagauna,todel kad kai milijonas kiseneje ,galima skirti kelesdesimt tukstanciu ir kysiams.

Irmantas

Irmantas portretas
Nebereikalo bega,jeigu butu normalios salygos,ir butu biski meiles,tai nebegtu . zinau tu globos namu situacija,mano vaikas ten yra,tai galiu pasakyti ,kad rubu jie negauna menesiais,vaiksto suplyse,ziemos metu su vasariniais batais,pastoviai nedavalge ,nes porcijos mazos,atmosfera vakarais tikras haosas,triuksmas nepakeliamas,su vaiku per telefona neimanoma susikalbeti,turi iseiti i lauka,isivaizduokite ,kaip tas vaikas turi dar daryti pamokas,tokiame triuksme,vaikas pabuti vienas tiesiog neturi galimybiu,nes nera tokio kampelio, Paaugliai grista vakarais girti, Kuo skiriasi sitie namai nuo tu is kur juos paeme,ogi niekuo,pas tevus namuose kai negeria ,nors meiles gauna,juk nevisi tevai yra visiskai degradave. O atzalyne jauciasi kaip kalejime,vienas is kito tyciojasi,seksualinis priekabiavimas,smurtas ir neapykanta. Visi jie iseis i gyvenima ir visa ta neapykanta panaudos praktikoje. Vaikai jiems reikalingi netodel ,kad gina ju teises,bet kad plauna pinigus,uz vaika virs 600eur

thevitacka

thevitacka portretas
Manyciau jum maziausiai tai turetu rupeti kokios jos yra. Dar jaunos yra merginos jom viskas idomu isbandyti . As taipat jas puikiai pazistu abi yra geros mergaites. Palauket jeigu jus gyventumet vaiku namuos ar jus taipat nedarytumet? Aisku,kad darytumet viena kart pagalvokit apie save o ne iskarto teiskit zmogu . bjiaurus komentarai ...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių