Policija: atsiradusios paauglės kažką meluoja

Nuo pirmadienio ieškotos nepilnametės šiąnakt nakvojo namuose. Policijos teigimu, 15-metė V.A. ir 14-metė I.K. į namus Jonavoje trečiadienio vakarą grįžo pačios.

Jonavos policijos organizacinio poskyrio viršininkas Mindaugas Juknys teigė, jog policijai apie atsiradusias paaugles pranešė jų artimieji.

„Namo jos abi grįžo beveik tuo pačiu metu – apie pusę devynių vakaro. Jų tėvai tuoj susiskambino tarpusavyje, po to iš karto paskambino ir mums“, – portalui 1kaunodiena.lt sakė M. Juknys.

Pareigūnai netrukus apsilankė mergaičių namuose. „Jos atrodė pavargusios, matėsi, kad dvi paras praleido be normalių gyvenimo sąlygų, be dušo, bet išorinių smurto žymių nepastebėta“, – teigė M. Juknys.

Jo teigimu, paauglės pasakoja pačios sugalvojusios išeiti pasivaikščioti, pabūti savarankiškomis. Pareigūnai iš trumpo pokalbio su mergaitėmis sakė susidarę įspūdį, kad jos vėliau išsigando savo poelgio.

Pasak policijos, vieną naktį mergaitės praleido lauke, vėliau be tikslo vaikštinėjo mieste, kitą naktį praleido laiptinėje.

„Mergaitės pasakojo visą laiką buvusios Jonavoje, tik kituose rajonuose, nei gyvena. Jos sakė vaikščiojusios geležinkelio rajone“, – kalbėjo M. Juknys.

Pareigūnas portalui 1kaunodiena.lt užsiminė, kad kai kuriose vietose mergaičių pasakojimai apie įvykį nesutampa. „Jos kažką meluoja, painiojasi pasakodamos, kur buvo ir kada. Gal jos buvo pas drauges, kurių nenori išduoti?“ – svarstė policijos viršininkas.

Ar gresia atsakomybė paauglių tėvams? „Sunku pasakyti. Tai paaiškės tyrimo eigoje“, – sakė M. Juknys. Pasak jo, į policijos akiratį mergaičių šeimos anksčiau patekusios nebuvo.

Dėl mergaičių dingimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paauglės spalio 8-osios vakarą, apie 21 val., išėjo iš V. A. namų Jonavoje ir negrįžo. V. A. mokosi Kauno Aleksandro Puškino gimnazijoje.

Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Rimantė Ruzgienė teigė, jog pamokose mergaitės nebuvo nei pirmadienį, spalio 8-ąją, nei antradienį. Mama, anot pavaduotojos, pirmadienį gimnaziją informavusi, kad dukra prastai jaučiasi ir tądien pamokose nebus.

14-metė I. K. nuo rugsėjo pradėjo lankyti Jonavos Jeronimo Ralio gimnaziją.

Portalo kaunodiena.lt šaltinių duomenimis, paauglės mama dirba užsienyje, ją prižiūri tėvas ir močiutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiesa

kiesa portretas
augancios gatvines

laima

laima portretas
man taip juokingai skamba -sianakt nakvojo namuose ,turiu tokia pat dukra kuri dar nera nenakvojusi namuose,ir dar aplamai kol bent 16 sueis yra griesta kontrole zinom kur su kuo ir ko isejo ,ir manau kad tai i nauda ir jai ir mums galvos neskauda ir gedos nera kad tokiu metu sliundreles augini. Oi dar atsivaikscios savo laiku

Bauskit ir atsakingus uz jas

Bauskit ir atsakingus uz jas portretas
Nera tevu kontroles bastos grysta kada nori aisku kad tiesos nesako jei policijos prireike. Vat uz tokias zbitkas nepilnameciu turetu buti baudziami uz juos atsakingi asmenys, o tie jom uz tokius dalykus pylos israsyt ir rykste paimt... Juk buvo kazkokioj kompanijoj aisku alkoholi gere po to buna tarpusavi susipyksta ir prigere bernai ima kabinetis lytiniu santykiu noret tokios issigasta ir kad neisprievartautu issoka pro balkonus tuomet tampa neigaliom. Kelis tokius atvejus zinau tai viena is daugelio alkoholio vartojimo pasekmiu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių