Po „Žalgirio“ varžybų sirgalių laukė policijos baudos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko krepšinio rungtynės. Aistruoliai galėjo pasidžiaugti „Žalgirio“ pergale, tačiau daliai jų vakarą apkartino ant automobilio lango rasta bauda. Policijos pareigūnai Karaliaus Mindaugo prospekte nubaudė visus vairuotojus, kurie automobilius paliko po ženklais „Stovėti draudžiama“.

Per didžiuosius renginius Karaliaus Mindaugo prospekte ir aplinkinėse gatvelėse būna pristatyta automobilių. Šį kartą į „Žalgirio“ rungtynes buvo išpirkti visi bilietai, tad arenos prieigose taip pat buvo palikta daug transporto priemonių. Tačiau ne visi vairuotojai savo automobilius paliko tvarkingai, tad už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus gavo baudą.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai ketvirtadienį nubaudė visus vairuotojus, kurie automobilius paliko po „Stovėti draudžiama“ ženklais ar ant šaligatvių.

Kauno apskrities policijos pareigūnai Karaliaus Mindaugo prospekte ir kitose netoliese esančiose gatvėse užfiksavo 26 KET pažeidimus. Visiems vairuotojams, palikusiems savo automobilius „Stovėti draudžiama“ kelio ženklo galiojimo ribose, surašyti administracinių nusižengimų protokolai.

„Dažniausiai fiksuojami pažeidimai, kuomet transporto priemonės paliekamos ant šaligatvių, nesilaikant numatyto atstumo iki pėsčiųjų perėjų ar net jų ribose bei kitose draudžiamose vietose, kuriose paliktos transporto priemonės trukdo saugiam ir sklandžiam eismui. Vairuotojai taip statydami automobilius ne tik pažeidžia Kelių eismo taisyklių 150 punktą, bet ir palikdami taip automobilius kelia pavojų pėsčiųjų ir kitų eismo dalyvių saugumui“, – portalą kauno.diena.lt informavo Kauno VPK atstovai.

Kelio ženklinimas, draudžiantis sustoti ar stovėti, taip pat kelio ženklai, kurie nurodo atitinkamą stovėjimo būdą transporto priemonėms, reikalingi tam, jog visi eisme dalyvaujantys asmenys galėtų saugiai pasiekti savo kelionės tikslą, eismas vyktų sklandžiai bei prireikus pagalbos įvairių tarnybų transporto priemonės esant būtinybei operatyviai galėtų patekti į įvykio vietą.

KET 150 punktą pažeidusiam automobilio vairuotojui pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d. gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

„Kauno apskrities policijos pareigūnai, dėkodami gyventojams už sąmoningumą, siekiant išvengti problemų dėl automobilių statymo, pataria gyventojams į renginius esant galimybei naudotis visuomeniniu transportu, o važiuojantiems asmeniniu transportu rekomenduoja atvykti anksčiau ir palikti stovėti transporto priemones leistinose stovėjimo vietose. Kelyje privalome rūpintis ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu bei visuomet elgtis atsakingai“, – priminė pareigūnai.


Šiame straipsnyje: Kauno ŽalgirisvaržybosKaraliaus Mindaugo prospektasnubausti vairuotojaiKauno policijakelių eismo taisyklėsskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

pavažiavęs

pavažiavęs portretas
Panašu kad terminą- "rūpintis kitų eismo dalyvių saugumu" senai reikėjo išbraukt iš KET

Mikibos

Mikibos portretas
Atvariau su paspirtuku zjb vieta radau salia arenos

Nerijus

Nerijus portretas
Jei negali įvažiuoti į arenos aikštele, naudokis viešuoju transportu.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių