Po vienu stogu – trys kartos

Koks gali būti gyvenimas su anyta? "Puikus", – nedvejodama atsako Eiguliuose gyvenanti Žilinskų šeima. Nors po vienu stogu glaudžiasi net trys kartos, vietos ir meilės užtenka visiems.

Iš kartos į kartą

Dviem mažiems vaikiukams – trejų metų Rugilei, pusmečio Lukui bei jų tėvams – Neringai ir Jonui teko garbė įsikurti tikrame šeimos židinyje. Viena pastoge kartu dalijasi Jono brolis Vidas bei seneliai Aušrelė ir Vytautas. Šeimos židinys – ne tik dėl to, kad supa mylintys artimieji, bet ir todėl, kad visi įsikūrė iš kartos į kartą perduodamuose namuose.

"Šį namą prieš 56 metus pastatė mano tėvelis, o prieš 55 metus šiame kambaryje, kuriame gyvena Jono ir Neringos šeima, buvo mano krikštynos. Namas labai senas ir jame niekas nekeista, net langai tie patys. Padarytas tik kosmetinis remontas", – kalbėjo močiutė Aušra. Ji pridūrė, kad šimto kvadratų name telpa visi. "Nors gyvena trys kartos, nejaučiu, kad trūktų vietos", – sakė moteris.

Nors visą Žilinskų šeimyną jungia tas pats namo stogas, kiekvienas turi ir savo atskirą kertelę – seneliai įsitaisė antrame aukšte, o pirmame, tačiau skirtinguose kambariuose, gyvena brolis bei Jono šeima su dviem mažomis atžalomis. Jonas ir Neringa turi atskirą išėjimą, tad gali nevaržomi keliauti.

"Bendras stogas mūsų šeimai yra tikrai į naudą. Be to, nesame pririšti ir netrukdydami kitų, galime laisvai išeiti per savo išėjimą. Turime bendrą virtuvę, tad kartais tik ten ir susitinkame, kartais vaikus paliekame tėvų kambaryje", – apie kasdienybę pasakojo tėvelis.

Gyvenimas su anyta

Ko gero, dažnam lietuviui gyvenimas su anyta atrodo kaip visiška kančia, juk ne veltui yra kuriami anekdotai apie žiežulas anytas ir jų nesutarimus su marčia, tačiau Neringa išgirdusi tokius pasakymus gali tik nusijuokti – jų santykiai su vyro tėvais tiesiog puikūs.

"Man labai pasisekė, kad turiu tokią anytą, sutariame puikiai, ji man kaip mama. Žinoma, ji gali pasakyti savo nuomonę, bet mes laisvai galime pasirinkti, kaip ir ką daryti", – gerų žodžių negailėjo Neringa. Žmonai pritarė ir vyras Jonas, sakydamas, kad jo mama į jų gyvenimą nesikiša ir savo nuomonės neperša.

Jaunieji tėvai pastebi, kad močiutė kaip tik jiems labai padeda. Vyresnioji dukrelė Rugilė labai myli močiutę, tad noriai leidžia laiką su ja, kartu žaidžia. Neringa juokavo: kai šalia būna močiutė, dukrelei nereikia nei mamos, nei tėčio. Žinoma, būna, kad pasiilgsta ir savo tėvelių, tad jei jų nėra namuose, ji paskambina ir pasikalba. Su seneliu vaikai taip pat gerai sutaria. "Jis Rugilei reikalingas, kad sočiai kartu lašinukų pavalgytų", – šmaikštavo mama.

Žilinskai pasakojo, kad visas šeimos šventes sutinka kartu. Tai tradicijos, kurios ugdomos nuo mažiausių dienų. "Šventės yra dažniausiai pačių artimiausių žmonių būrelyje, o tik po to su draugais. Mūsų šventės labai smagios, su įvairiausiais žaidimais. Nemėgstame tiesiog sėdėti prie stalo", – apie kuriamas tradicijas užsiminė Jonas.

Kelionės suburia

Kartu su seneliais Jonas ir Neringa mėgsta keliauti. Kelionės prasideda nuo mažų išvykų į Vievio rajone esantį kaimą, pasivažinėjimo dviračiais, iki kelionės į Lenkiją. Kol kas šią šalį Žilinskai kartu su vaikais yra pasiekę toliausiai. Tiesa, keliavo  praėjusiais metais, tad mažiausias šeimos narys Lukas dar buvo mamytės pilvelyje, tačiau tuomet dvejų metų sulaukusiai Rugilei kelionė paliko didelį įspūdį.

"Keltuvu visi kėlėmės į viršų, o po to pėsčiomis leidomės žemyn. Žmonės stebėjosi, kad toks mažas vaikas buvo užkopęs į kalną, tačiau Rugilytei labai patiko. Po to visiems pasakojo, kad su rožiniais bateliais tada vaikščiojo", – kelionės akimirkomis pasidalijo Jonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Aš taip pat prisijungiu prie besidžiaugiančių tokiais straipsniais. Gražūs žmonės, miela, darni šeima.

Ievut

Ievut portretas
ACiu, kad rasote apie grazius zmones. Daugiau tokiu straipsniu, tai ir gyveninas bus grazesnis!

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
nu ir ką? Pas mus keturios kartos vienuose namuose...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių