Po rinkimų – abejonės dėl Marvelės seniūnaitės

Seniūnaičių rinkimai galutinai baigėsi penktadienį, kai buvo galima pareikšti skundus dėl apklausos renkant seniūnaičius.

Nuo pirmadienio sulaukta tik vieno skundo dėl Aleksoto seniūnijoje Marvelės seniūnaitės Steputės Račkauskienės išrinkimo. Pasak seniūnų sueigos pirmininko Algimanto Vilkevičiaus, jau yra sudaryta komisija, kuri pirmadienį priims sprendimą dėl gyventojų pareikšto nepasitenkinimo.

Viena iš skundą pasirašiusių gyventojų Vitalija Jurevičienė įsitikinusi, kad seniūnaitė jiems buvo primesta, o dauguma žmonių palaikantys ketinusią kandidatuoti Eleną Kavaliauskaitę. Tačiau ji pavėlavo pateikti dokumentus. „Iš skelbimo teksto supratome, kad tai galima padaryti iki vasario 20 dienos, o pasirodo, kad kandidatus registravo iki 17 dienos. Tačiau seniūnė, žinodama, kad ši diena paskutinė, sugebėjo apie tai pranešti žmogui, kurio niekas Marvelėje nepažįsta, bet populiariai E.Kavaliauskaitei nieko nepasakė, nors ji apie savo sprendimą seniūnija buvo informavusi anksčiau“, – piktinosi V.Jurevičienė.

Už S.Račkauskienę balsavo 14 gyventojų. „Tačiau 36 žmonės, atėję į seniūniją, protestuodami į apklausos biuletenius įrašė E.Kavaliauskaitės pavardę. Mums skaudu, kad visiškai ignoruojama mūsų nuomonė“, – sakė V.Jurevičienė.

Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė aiškino, kad neatsiradus nė vienam kandidatui ji pasiūliusi apklausoje dalyvauti Aleksoto bendruomenės centro narei, kuri gyvena Marvelėje. „Marvelės gyventojai bet kuriuo atveju neliks nuskriausti – greitai seniūnijose bus įkurtos bendruomenių tarybos, kurių sudėtyje bus ir seniūnaičiai, ir bendruomenių centrų pirmininkai. Taigi Marvelė turės netgi du savo atstovus: seniūnaitę ir bendruomenės pirmininkę“, – sakė seniūnė.

Dėl kitų 59 seniūnaičių skundų nesulaukta.


Šiame straipsnyje: seniūnijosseniūnaičiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

marvelietis

marvelietis portretas
E.Kavaliauskaite

marvelietis

marvelietis portretas
E.Kavaliauskaite - tinkamiausia kandidate i seniunaites nuo Marveles gyventoju. Bet Lukrecijai ji netinka, nes jos nepavarines kaip kitu savo zombiu,

Kauno gyventoja

Kauno gyventoja portretas
Seniūnė prastūmė savo žmogų, tad nenuostabu, kad E.Kavaliauskaitė jai buvo netinkama. Gėda
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių