Po rekonstrukcijos atidaryti LSMU centriniai rūmai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kaune po rekonstrukcijos atidaryti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) centriniai rūmai.

„Sėkmingai įvykdyti net keturių universiteto objektų statybos ir rekonstrukcijos projektai, kurių bendra vertė – beveik 20 mln. eurų, garantuos naują studijų kokybę studentams ir užtikrins modernias darbo sąlygas dėstytojams“, – per iškilmes sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Vykdant rekonstrukciją restauruotos senovinio pastato vidinės sienos, atkurta autentiška jų spalva, juostų dekoras, išsaugoti ir atnaujinti kiti pastato elementai. Rekonstrukcija truko beveik dvejus metus.

Universiteto centriniai rūmai pastatyti 1931–1933 metais pagal moderniosios architektūros pradininko Vladimiro Dubeneckio projektą. Pastato fasado dekoratyvinę apdailą sukūrė žymus skulptorius Juozas Zikaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komedija

komedija portretas
Visi privalo mokytis iš tokių statybų, tokių rekonstrukcijų! Jokios korupcijos, jokių viešųjų pirkimų pažeidimų! Reikia pradėti rinkti parašus, kad Vatikanas Kauno medikus paskelbtų šventais!

jk

jk portretas
ką čia veikia Butkevičius,kuris visiškai nesusidoroja su savo pareigomis.Eitų darbo durbti,bet jam pagal politines pažiūras reiktų vadovauti ne socialdemokratams o libberalkomunistams.jis juk kapitalo o ne dirbančių atstovas.Manau rudenį Tauta jo chebrytę,konservus ir liberastus su tvarkdarbiečiais išmes į gatvę per mėn 8 val dirbti.

31 33

31 33 portretas
pastatas statytas prieskary ir pastatytas per 2 metus, dabar remontas truko 2 metus...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių